ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγροτική Ασφαλιστική: Στα €30,8 εκατ. τα οργανικά κέρδη 9μήνου

Αγροτική Ασφαλιστική: Στα €30,8 εκατ. τα οργανικά κέρδη 9μήνου

Κέρδη προ φόρων για το 9μηνο του 2012 ύψους 30,8 εκατ. ευρώ, έναντι 21 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα εμφάνισε η Αγροτική Ασφαλιστική.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Αποτέλεσμα από Ασφαλιστικές εργασίες, εκτός λειτουργικών εξόδων, ανήλθε σε 43,8 εκ. ευρώ έναντι 33,9 εκ. ευρώ της περυσινής περιόδου.

Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 24,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και ανήλθαν στο ύψος των 24,3 εκ. ευρώ έναντι 32,4 εκ ευρώ την περυσινή περίοδο.

Η συνολική παραγωγή καθαρών ασφαλίστρων της Εταιρείας κατά το 9μηνο του 2012, ανήλθε στο ύψος των 112,2 εκ. ευρώ περίπου, έναντι 143,7 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μειωμένη κατά 21,9%. Η μείωση της παραγωγής προήλθε κυρίως από την συγκυρία του μικροοικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και από την εξορθολογισπκή πολιτική της Εταιρίας στον Κλάδο Αυτοκινήτων.

Το σύνολο των αποζημιώσεων ανήλθε για την αναφερόμενη περίοδο στο ύψος των 86,8 εκ. ευρώ έναντι 105,4 εκ ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου (-18%).

Τα ικανοποιητικά αυτά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την απόφαση του μετόχου (Τράπεζα Πειραιώς) για κεφαλαιακή ενίσχυση της Εταιρίας μέχρι 250 εκ. ευρώ, επιτρέπουν στην Εταιρία να διατηρεί την ηγετική της παρουσία στην αγορά με τη γνωστή της συνέπεια και το ανθρώπινο πρόσωπο, παρέχοντας στους συνεργάτες σταθερές και σύγχρονες υπηρεσίες και στους ασφαλισμένους ολοκληρωμένη και αξιόπιστη προστασία.