ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδική μέριμνα για τις ευαίσθητες ομάδες σχετικά με τον φόρο ακινήτων

Ειδική μέριμνα για τις ευαίσθητες ομάδες σχετικά με τον φόρο ακινήτων

Στη διευκρίνιση ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αναφορικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ.

Παράλληλα, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, τονίζοντας ωστόσο ότι στόχος είναι να πληρώνουν λιγότερα οι ιδιοκτήτες και ταυτόχρονα να πληρώνουν περισσότεροι.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι υπάρχουν σκέψεις και εισηγήσεις για τεχνική βελτίωση του πλαισίου για τα ληξιπρόθεσμα, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, φέρνοντας ως παράδειγμα την αντικειμενικοποίηση των κριτηρίων.

Πάντως, ο κ.Μαυραγάνης προειδοποίησε ότι «όποιος δεν μπαίνει σε διαδικασία διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων είναι γνωστό πως έχει επιπτώσεις.

Σε ότι αφορά τον ΦΠΑ στην εστίαση, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι «είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης να μπορέσει να επαναφέρει το ΦΠΑ στην εστίαση στην προηγούμενη κατάσταση, αλλά προϋπόθεση είναι να επιτευχθεί μια δημοσιονομική σταθερότητα ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές παρενέργειες από αυτήν την απόφαση».