ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Autohellas: Καθαρά κέρδη 6,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Autohellas: Καθαρά κέρδη 6,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Στα 117,5 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας Autohellas, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, έναντι 116,5 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 6,9 εκατ. ευρώ, από 8,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα €117.5 εκατ. έναντι €116.5 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση κατά 0,8%. Η ενδυνάμωση του τουρισμού κατά το προηγούμενο εξάμηνο συνέβαλε σημαντικά στη διατήρηση του κύκλου εργασιών του ομίλου και κάλυψε εξ' ολοκλήρου την κάμψη της ζήτησης των εταιρικών μισθώσεων που εξαρτώνται από την εγχώρια ζήτηση.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 35,8% έναντι του περσινού 9μήνου και ανήλθαν στα €14.9 εκ. επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου για την αύξηση των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων λόγω της αύξησης των τουριστικών αφίξεων.

Ο αριθμός των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και η βελτίωση αυτή επήλθε παρά τη σημαντική αύξηση του κόστους χρηματοδότησης από €3,8 εκατ. σε €5,6 εκατ. αν και ο δανεισμός της εταιρίας ήταν αρκετά μειωμένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το χρηματοοικονομικό κόστος αυξήθηκε εξαιτίας της λήξης του ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας, το Μάρτιο 2013, που είχε εξαιρετικά χαμηλό κόστος.