ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Βρήκαμε ήδη κοινό έδαφος με τον Όζμπορν

Βαρουφάκης: Βρήκαμε ήδη κοινό έδαφος με τον Όζμπορν

Να δοθεί τέλος στο «μύθευμα» που οδήγησε την Ελλάδα στο μνημονιακό αδιέξοδο, αλλά και στην… πλάτη της Ευρώπης ως οικονομικό βάρος, συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο, Γιάννης Βαρουφάκης και Τζορτζ Όζμπορν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο παρατεταμένο μύθευμα που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια κακοφορμισμένη πληγή στο πλευρό της ευρωζώνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 News, μετά τη συνάντηση με το Βρετανό ομόλογό του.

«Ακόμα και για τη Βρετανία, που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία διότι η κρίση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη προφανώς δεν προοιωνίζει καλά για τη βρετανική οικονομία», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στη συνάντησή του με τον κ. Όζμπορν, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Στην πραγματικότητα ήταν μια πνοή φρέσκου αέρα», για να καταλήξει: «Η αίσθησή μου φεύγοντας από την Ντάουνινγκ Στριτ ήταν ότι έχουμε μια πολύ εποικοδομητική σχέση. Είχαμε μια θαυμάσια συνάντηση και παρά τις διαφορές μας επιθυμούμε να βρούμε κοινό έδαφος. Πιστεύω ότι το έχουμε ήδη βρει».

Σχετικές ειδήσεις