ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης- Για την αγορά υπάρχει μία μόνο αντίδραση: Ψυχραιμία

Κορκίδης- Για την αγορά υπάρχει μία μόνο αντίδραση: Ψυχραιμία

Ο Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος της ΕΣΕΕ , αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και τη δυσκολία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Όπως είπε: «ο επιχειρηματικός κόσμος τελεί σε αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με την ελπίδα ότι θα ταυτίζονται με τις προεκλογικές εξαγγελίες αναφορικά με τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»

«Η ΕΣΕΕ ως θεσμικός εκπρόσωπος του ελληνικού εμπορίου και κοινωνικός εταίρος επιθυμεί την επίτευξη μιας αμοιβαίας πολιτικής και οικονομικής συμφωνίας, που θα ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, αλλά και στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Ωστόσο, όσο η Ελλάδα θα βρίσκεται στο προσκήνιο της διεθνούς και ευρωπαϊκής επικαιρότητας, η διαπραγμάτευση θα εκκρεμεί και η πολιτική αμφισβήτηση θα μονοπωλεί τη καθημερινότητά μας, η ελληνική αγορά θα βρίσκεται σε απραξία. Εμείς οι άνθρωποι της αγοράς είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, θεωρώντας ότι η διαβούλευση μπορεί να άρχισε, αλλά η διαπραγμάτευση απέχει πολύ στο να καταλήξει σε ασφαλή λύση» είπε ο κ. Κορκίδης

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι η διαπραγμάτευση δεν αφορά « απλά ομόλογα, μετοχές ή επιτόκια αλλά στις ζωές και τις ελπίδες ενός λαού. Αφορά στην καθημερινότητα απλών ανθρώπων. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι πολίτες από όλο το κομματικό φάσμα εκφράζουν ικανοποίηση και μικρή αισιοδοξία. Είναι πλέον σαφές, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βάλει φρένο στις περιοριστικές πολιτικές και αντί της λιτότητας την οποία με τη πάροδο του χρόνου το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία των αδύναμων οικονομικά χωρών δεν μπορούν να αντέξουν, να προκρίνει ένα δυναμικό αναπτυξιακό πλαίσιο»

Σχετικές ειδήσεις