ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: «Ο Πούτιν δεν μπορεί να προσφέρει ό,τι χρειάζεται η Ελλάδα»

Bloomberg: «Ο Πούτιν δεν μπορεί να προσφέρει ό,τι χρειάζεται η Ελλάδα»

«Δεν πέτυχε το τέχνασμα της Ελλάδας», λέει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας πως θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνο το να συνεχίσει η Αθήνα αυτήν την τακτική.

Όπως αναφέρει το άρθρο, «το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία έγινε στην προσπάθεια να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ να χαλαρώσουν τους όρους των δανείων» και συνεχίζει πως «στην περίπτωση που η ΕΕ δεν υποχωρήσει, ο Τσίπρας ήθελε να δείξει πως η Ελλάδα μπορεί να βρει κάποια στιγμή άλλους δανειστές».

Το άρθρο υπενθυμίζει πως «παρεμπιπτόντως, ως μέλος της Ε.Ε, η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει βέτο στην ανανέωση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αν προκύψουν τον Ιούλιο».

Σύμφωνα με το Bloomberg, «ο Πούτιν από την πλευρά του έχει επιδείξει ενδιαφέρον για πιθανή διάσπαση της Ευρώπης, καθώς προσπαθεί να δώσει τέλος στις κυρώσεις λόγω της ουκρανικής κρίσης. Δουλεύει επιμελώς στο να πείσει τις αμφιταλαντευόμενες χώρες όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Βουλγαρία και, τώρα, η Ελλάδα, πως η συνεργασία με την Ρωσία έχει ανταμοιβές, τυπικά στη μορφή των επενδύσεων σε ενεργειακές υποδομές».

«Μοιάζει σαν άλλη μία σειρά από μαχητικές, ερασιτεχνικές κινήσεις από τον Τσίπρα προς τους πιστωτές της Ελλάδας – συμπεριλαμβανομένων και των πρόσφατων αξιώσεων για τα 300 δις. Δολάρια των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία», σημειώνει το Bloomberg, υπογραμμίζοντας πως αυτή η τακτική μπορεί να αποβεί επικίνδυνη και κάνοντας λόγο για ανάγκη «καθαρών προτάσεων για μεταρρυθμίσεις που θα επαναφέρουν την ανάπτυξη».

Σχετικές ειδήσεις