ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ και ΔΝΤ αναζητούν συμβιβασμό για την ελληνική οικονομία – Απούσα η Ελλάδα από τη συζήτηση

ΕΕ και ΔΝΤ αναζητούν συμβιβασμό για την ελληνική οικονομία – Απούσα η Ελλάδα από τη συζήτηση

Την τελευταία απόπειρα γεφύρωσης της διάστασης που παρατηρείται μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ για την οικονομία της Ελλάδας κάνουν εκπρόσωποι των θεσμών στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ EUROGROUP

Στο γεύμα, το οποίο διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες κεκλεισμένων των θυρών ακόμα και για την ελληνική πλευρά, παρόλο που σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ήταν στις Βρυξέλλες και μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο, παρακάθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πωλ Τόμσεν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο πρόεδρος του EuroworkingGroup, Τόμας Βίζερ.

Στόχος φυσικά δεν είναι απλά να γεφυρωθούν οι διαφορές που διεφάνησαν στο Euroworking Group της 29ης Φεβρουαρίου, αλλά και να πιεστεί η Ελλάδα για την αξιολόγηση, καθώς παραμένουν τα αγκάθια του ασφαλιστικού και των κόκκινων δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει πώληση κόκκινων αλλά και κανονικά εξυπηρετούμενων δανείων σε ξένα hedgefunds και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί περικοπές συντάξεων.

Η βασικότερη ανησυχία της κυβέρνησης, η οποία ως τώρα βλέπει την ΕΕ να συγκλίνει μς τους δικούς της υπολογισμούς και τα οικονομικά στοιχεία, είναι να «προσεταιριστεί» στις απόψεις του ΔΝΤ και να βρεθεί και πάλι με την πλάτη στον τοίχο.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν ανάψει το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες σήμερα Τετάρτη, το θέμα της Ελλάδας, θα πάει προς συζήτηση στο Eurogroupτης 7ης Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις