ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νταίσελμπλουμ: Χωρίς το ΔΝΤ δεν στηρίζουμε το ελληνικό πρόγραμμα

Νταίσελμπλουμ: Χωρίς το ΔΝΤ δεν στηρίζουμε το ελληνικό πρόγραμμα

Απαραίτητη χαρακτήρισε ο Γερούν Νταίσελμπλουμ την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας, διεμήνυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου της χώρας του, πως «εάν το ΔΝΤ δεν συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας τότε και η Ολλανδία δεν θα διατηρήσει τη συμμετοχή της σε αυτό».

Ο ίδιος ταυτόχρονα, υπογράμμισε, πως οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί από την πλευρά της Ελλάδας, ενώ τόνισε πως τη συμμετοχή του ΔΝΤ θέλει και το γερμανικό Κοινοβούλιο.

Όχι σε κούρεμα του χρέους - Ξεπερασμένη η έκθεση του ΔΝΤ

Έκπληκτος από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι νομίζει το Ταμείο».

Να υπενθυμίσουμε πως το ΔΝΤ στην έκθεση του έκρινε εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα παρά το πακέτο μέτρων που πήρε, δεν θα καταφέρει να πετύχει πλεόνασμα άνω του 1,5% του ΑΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ , χαρακτηρίζει την έκθεση ξεπερασμένη (outdated), καθώς η Ελλάδα παρουσίασε το τελευταίο διάστημα ανάπτυξη, ενώ δήλωσε έκπληκτος από τη «σκληρότητά» του πορίσματος, λέγοντας ότι η χώρα τα πάει καλύτερα απ' ό,τι υπονοεί η έκθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ αναγνώρισε πως χρειάζονται να γίνουν περισσότερα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κουρέματος του χρέους, κάνοντας λόγο για ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής εάν απαιτηθεί, και «εάν η Ελλάδα συνεχίσει σε εποικοδομητικό δρόμο».

Σχετικές ειδήσεις