ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ecofin - Ντάισελμπλουμ προς Αθήνα: Κάντε αλλαγές σε φορολογικό και εργασιακά

Ecofin - Ντάισελμπλουμ προς Αθήνα: Κάντε αλλαγές σε φορολογικό και εργασιακά

Εντατικοποίηση της προσπάθειας από την ελληνική πλευρά ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως είπε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin ( Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων), απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά στο φορολογικό, το συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ακόμα ότι οι Θεσμοί θα επιστρέψουν με επενδυτικό πακέτο, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «θετικό πακέτο».

Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψουν οι δανειστές στην Αθήνα, απάντησε: «Υποθέτω μέσα στις επόμενες ημέρες. Δεν είμαι και το αφεντικό τους».

Όπως είπε, εναπόκειται πρώτα στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει το όποιο δημοσιονομικό περιθώριο και στη συνέχεια να συζητήσει με τους θεσμούς το πακέτο των θετικών μέτρων. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, επανέλαβε πως δεν υπάρχει κάποια επείγουσα ανάγκη αυτή τη στιγμή καθώς η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

Τέλος, ανέφερε πως, προκειμένου να σχεδιαστούν λεπτομερώς οι «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της φορολογίας, των συντάξεων και της αγοράς εργασίας, απαιτείται «πολλή δουλειά» σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις