ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΟΠΑΠ ενέκρινε την πρόταση του Δημοσίου για τις άδειες

Ο ΟΠΑΠ ενέκρινε την πρόταση του Δημοσίου για τις άδειες
Αποδέχτηκε καταρχήν την πρόταση του Δημοσίου για την επέκταση του μονοπωλίου του μέχρι το 2030...

Το ΔΣ του ΟΠΑΠ αποδέχτηκε καταρχήν την πρόταση του Δημοσίου για την επέκταση του μονοπωλίου του μέχρι το 2030 και για την αποκλειστική άδεια για 35.000 παιγνιομηχανήματα με συνολικό τίμημα 935 εκατ. ευρώ.

"Έγινε καταρχήν αποδοχή της πρότασης του ελληνικού Δημοσίου για την επέκταση της σύμβασης κατά 10 έτη", ανέφερε το στέλεχος στο πρακτορείο Reuters.

Το τίμημα είναι 375 εκατ. ευρώ και επιπλέον 5% προμήθεια επί των μεικτών κερδών των παιχνιδιών για το διάστημα από το 2020 μέχρι το 2030, πρόσθεσε.

Για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα, το σύνολο του τιμήματος είναι 560 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 474 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν με την υπογραφή της σύμβασης και τα υπόλοιπα 86 εκατ. σε 24 μήνες από την έναρξη ισχύς της άδειας.

Το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και ένα ακόμη μέλος του να διαπραγματευτούν την Παρασκευή με το Δημόσιο κάποιους τεχνικούς και νομικούς όρους της σύμβασης και αναμένεται να συνεχίσει την συνεδρίασή του για να πάρει την τελική απόφαση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η πρόσκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων, οι οποίοι θα κληθούν να εγκρίνουν την συμφωνία.

Η υπογραφή των συμβάσεων για την επέκταση του μονοπωλίου και τα VLTs δεν μπορεί να γίνει πριν οι μέτοχοι δώσουν την έγκρισή τους.

Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

Δεκτές από το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. οι προτάσεις για τη χρονική επέκταση της σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και την άδεια για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα

Τελούν υπό έγκριση της Γενικής Συνέλευσης

Το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. κατά την χτεσινή του συνεδρίαση συζήτησε και αποφάσισε να αποδεχτεί τις προτάσεις του Ελληνικού Δημοσίου για την επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης αποκλειστικής οργάνωσης και λειτουργίας των 11 παιχνιδιών της, καθώς, επίσης, και της απόκτησης της άδειας για την εγκατάσταση και λειτουργία των 35.000 παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα. Απομένει η οριστικοποίηση επί μέρους όρων των προς υπογραφή συμβάσεων.

Η απόφαση του Δ.Σ. τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η οποία θα συγκληθεί μετά από πρόσκληση η οποία θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, οι οικονομικές συμφωνίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις-συζητήσεις μεταξύ της τριμελούς επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. και της ΟΠΑΠ Α.Ε., έχουν ως εξής:

Ως προς την επέκταση της υφιστάμενης από 15.12.2000 σύμβασης παραχώρησης:

Δεκαετής επέκταση από 12/10/2020 έως 12/10/2030 της σύμβασης παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος της ΟΠΑΠ Α.Ε. διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας των 11 παιχνιδιών (Τζόκερ, Λόττο, Πρότο, Προπογκόλ, Αριθμολαχείο 5 από 35, Κίνο, Σούπερ 3, Σούπερ 4, Μπίνγκο Λόττο και Στοίχημα/προκαθορισμένης ή μη απόδοσης).

Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 375 εκατ. ευρώ και επιπλέον – και μόνο για το διάστημα της επιπλέον 10ετίας – ποσοστό τέλους 5% υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου προμήθεια επί του μικτού κέρδους των ανωτέρω παιχνιδιών.

Ως προς την άδεια για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα:

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα για την απόκτηση της άδειας εγκατάστασης και εκμετάλλευσης των 35.000 παιγνιομηχανημάτων ανέρχεται στο ποσό των 560 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 473.975 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ενώ τα υπόλοιπα 86.025 εκατ. ευρώ 24 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της άδειας.

Πηγή: www.newscode.gr