ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυθαίρετα: Παρατείνεται η προθεσμία για τη ρύθμιση - Ποιοι κερδίζουν έκπτωση 20%

Αυθαίρετα: Παρατείνεται η προθεσμία για τη ρύθμιση - Ποιοι κερδίζουν έκπτωση 20%

Αυθαίρετα | Ειδήσεις: Παράταση έως τις 08/10/2018 αναμένεται να δώσει, όπως όλα δείχνουν, τουπουργείο Περιβάλλοντος στην προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, για να ενταχθούν στις ρυθμίσεις που αφορούν στη νομιμοποίηση των κτισμάτων τους.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται η σχετική Υπουργική Απόφαση, η οποία αναμένεται να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τη θαλάσσια χωροταξία.

Η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο αφορά στον τρόπο που θα γίνεται ο έλεγχος στατικής επάρκειας, θα αποσαφηνίζει τον ρόλο του μηχανικού, το κόστος αλλά και τις όποιες αναγκαίες επεμβάσεις.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, εφόσον οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων ενταχθούν στο νόμο έως τις 08/10/2018, τότε θα μπορούν να λάβουν έκπτωση σε ποσοστό 20% επί του οφειλόμενου ποσού για την τακτοποίηση.

Σημειώνεται πως η έκπτωση του 20% αφορά όσους ιδιοκτήτες σκοπεύουν να μεταφέρουν το ακίνητό τους από τους προγενέστερους νόμους στη νέα νομοθετική ρύθμιση.

Ποιοι κερδίζουν περισσότερο με την υπαγωγή τους στο νέο νόμο

Σύμφωνα, πάντα, με τον «Ελεύθερο Τύπο», αν κάποοιος ιδιοκτήτες που προαναφέρθηκαν ανήκει και σε κάποια ειδική κατηγορία, όπως για παράδειγμα να είναι πολύτεκνος, δικαιούται ένα συνδυασμό εκπτώσεων.

Δηλαδή, αν κάποιος είναι πολύτεκνος με δευτερεύουσα κατοικία (επιφάνεια μικρότερη των 80 τ.μ.) δικαιούται να καταβάλει το 50% του προστίμου. Αν διακανονίσει το αυθαίρετό του μέσα στην προβλέπομενη προθεσμία, τότες θα πάρει και την έκπτωση του 20%, με το συνολικό όφελος για τον ίδιο να φτάνει πλέον στο 70%.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τα αυθαίρετα

Σχετικές ειδήσεις