ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κατσέλη: Έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας η Εθνική Τράπεζα

Κατσέλη: Έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας η Εθνική Τράπεζα

«Η Εθνική, όπως έκανε πάντοτε, ανταποκρίνεται σήμερα στις πιεστικές ανάγκες της χώρας για ανασυγκρότηση της παραγωγικής της βάσης, για προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και συνεχή αναβάθμιση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (30/03/2016) η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, σε εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 175 χρόνων από την ίδρυσή της.

«Αυτό το κάνει με τη στήριξη βιώσιμων επενδυτικών πρωτοβουλιών, τη δημιουργία νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων, την προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και με το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», πρόσθεσε η Λ. Κατσέλη.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης τόνισε πως «η Εθνική Τράπεζα είναι έτοιμη να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της στο να ηγηθεί της ανάκαμψης της οικονομίας».

«Η Εθνική, με κεφαλαιακούς δείκτες χωρίς προηγούμενο στην αγορά μας, και μέσω της πλεονάζουσας ρευστότητάς της, είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να υποστηρίξει επιχειρήσεις νέας νοοτροπίας, μέσω ορθής ανάληψης κινδύνου, και ευθυγράμμιση κινήτρων μεταξύ τράπεζας και επιχείρησης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 175 χρόνων από την ίδρυση της, προγραμματίζει η Εθνική Τράπεζα, με δεδομένο ότι στις 30 Μαρτίου του 1841, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος «περί συστάσεως της Εθνικής Τραπέζης».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κυκλοφόρησε από τα ΕΛΤΑ αναμνηστική σειρά τεσσάρων γραμματοσήμων «175 χρόνια από την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας».

Στην πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της σειράς και ημέρα της επετείου, σήμερα, στα κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα 8 πόλεων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο και Ερμούπολη Σύρου) οι φιλοτελιστές είχαν την ευκαιρία να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με αναμνηστικές σφραγίδες οι οποίες μάλιστα ήταν και διαφορετικές για κάθε πόλη.

Σχετικές ειδήσεις