ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικές πιέσεις στα ταμπλό της Ευρώπης

Ελληνικές πιέσεις στα ταμπλό της Ευρώπης

Οι ευρωπαϊκές αγορές αντιμέτωπες με την ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδα.

Αρνητικό πρόσημο επικράτησε σήμερα κατά την έναρξη των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,57%, καταγράφοντας απώλειες 38,90 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 6.794 μονάδες.
Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,45%, με απώλειες 20,69 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 4.620,00 μονάδες.
Στη Φραγκφούρτη ο βασικός δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,53% και διαμορφώθηκε στις 10.592,97 μονάδες. Ο δείκτης MDax υποχώρησε κατά 0,29% στις 18.600,47 μονάδες.
Νωρίτερα το Ρόιτερς σημείωνε ότι οι ευρωπαικοί δείκτες θα κινηθούν οριακά αρνητικά και εκτιμούσε ότι στη Γερμανία, ο δείκτης DAX στο άνοιγμα της συνεδρίασης θα κατέγραφε απώλειες της τάξης του 1% ενώ αρνητικά θα ανοιγαν και οι λοιπές αγορές των χωρών της ευρωζώνης. Σε τηλεγράφημά του, το πρακτορείο τονίζει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με την υπόσχεση ότι θα σταματήσουν τα μέτρα λιτότητας "φέρνει την Αθήνα σε αντιπαράθεση με τους διεθνείς δανειστές".
Τα πρώτα μηνύματα θα σταλούν αργότερα, σήμερα Δευτέρα, στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, στο οποίο ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης θα είναι το μέλλον του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας. Θα προηγηθεί μια συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σχετικές ειδήσεις