ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο δρόμο της Wall η Ασία, η Ελλάδα πιέζει το ευρώ

Στο δρόμο της Wall η Ασία, η Ελλάδα πιέζει το ευρώ

Oι ασιατικές μετοχές σε όλους τους τομείς, την Τρίτη μετά από ένα ράλι στη Wall Street και τα βήματα από την Κίνα για να στηρίξει την οικονομία της, ενίσχυσε τη διάθεση ανάληψης κινδύνου, ενώ οι ελληνικές ανησυχίες χρέους στοιχειώνουν και πάλι τη χαλάρωση του ευρώ.

Ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 0,3 τοις εκατό και ο δείκτης της Αυστραλίας ενισχύθηκε 1,2 τοις εκατό. Τα Χρηματιστήρια στη Νότια Κορέα, τη Μαλαισία και την Ινδονησία απέδωσαν μεγάλη αύξηση.

Ο Shanghai Composite Index, έφτασε σε υψηλό ​​επταετίας βάσει των ελπίδων για περισσότερες δαπάνες υποδομής και χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Η Κίνα αργά τη Δευτέρα ανακοίνωσε μέτρα για τη διευκόλυνση των φόρων στέγασης και τους κανόνες δανεισμού ώστε να ανακοπή η ολίσθηση των τιμών των κατοικιών που έχει απειλήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Ο διοικητής της Κεντρικής τράπεζας της Κίνας πρόσφατα προειδοποίησε ότι η Κίνα θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για τον αποπληθωρισμό συνέβαλαν επίσης ελπίδες καυσίμων για περισσότερες χαλάρωση.

Στα νομίσματα, το ευρώ είχε υποχωρήσει 0,1 τοις εκατό στα 1.0825 ευρώ, προσθέτοντας σε μια ολονύκτια απώλεια το 0,5 τοις εκατό.

Το κοινό νόμισμα υποχώρησε έναντι του δολαρίου με τις ανησυχίες κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει βοήθεια πριν ξεμείνει από μετρητά σε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το Reuters. Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος πιστωτής στην Ελλάδα, απαίτησε να δείξει μεγαλύτερη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις, ενώ η Αθήνα είπε ότι δεν μπορεί να κάνει μια "άνευ όρων" συμφωνία με τους δανειστές.

Το δολάριο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 120,16 JPY = μετά την ραγδαία από μια ολονύκτια χαμηλό των 119.105.

Σχετικές ειδήσεις