ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Προσεκτικοί στις κινήσεις τους οι επενδυτές

Πετρέλαιο: Προσεκτικοί στις κινήσεις τους οι επενδυτές

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά τις απώλειες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 3% που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση κι ενώ οι επενδυτές είναι προσεχτικοί στις κινήσεις τους, αναμένοντας τη δημοσίευση στοιχείων για την πορεία της εργασιακής απασχόλησης στην αμερικανική οικονομία.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, αλλά και του αμερικανικού αργού πετρελαίου βρέθηκαν σε πτωτική τροχιά μέσα στην εβδομάδα, κινδυνεύοντας να καταγράψουν τις μεγαλύτερες απώλειες, από τα μέσα Ιανουαρίου.

Οι μειώσεις στις τιμές πετρελαίου αποδίδονται στην αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων, αλλά και στα στοιχεία για μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, απαισιόδοξοι είναι οι επενδυτές για τα αποτελέσματα των συνομιλιών που προγραμματίζονται να διεξαχθούν μέσα στο Σεπτέμβριο στην Αλγερία, μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, της Ρωσίας κι άλλων χωρών που παράγουν πετρέλαιο σχετικά με τη λήψη μέτρων για το “πάγωμα” της παραγωγής πετρελαίου.

Η απαισιοδοξία αυτή, υπάρχει παρά τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας, για την αύξηση των πετρελαϊκών τιμών.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης αυξήθηκαν κατά 50 σεντς στα 45,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, αυξήθηκαν κατά 47 σεντς στα 43,63 δολάρια το βαρέλι.

Σχετικές ειδήσεις