Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Να σταματήσει το έγκλημα κατά της Οικονομίας και της Κοινωνίας

Να σταματήσει το έγκλημα κατά της Οικονομίας και της Κοινωνίας

Στο κλείσιμο του 2012 η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) μέτρησε την ανεργία στο 27% κατατάσσοντας την Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη και την ύφεση, στο 6%.

Της ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Βουλευτού Α' Αθηνών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Το αμέσως προηγούμενο ποσοστό ανεργίας για το γ' τρίμηνο 2012 ήταν 26,8% και οι άνεργοι που προστέθηκαν, 30.000. Έκθεση του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) για το 2013 εκτιμά την ανεργία στο 30% και την ύφεση στο 4,1%. Το ΙΝΕ (Ινστιτούτο Εργασίας) ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ δεν έχει αναιρέσει προηγούμενη εκτίμησή του για ανεργία 35% μέχρι τέλη του 2013, ενώ υπολογίζει τους Έλληνες που κινούνται στα όρια της φτώχειας στα 3,9 εκατομμύρια. Δηλαδή έχουμε εδώ και καιρό υπερβεί το φαινόμενο της «κοινωνίας των δύο τρίτων» και πλέον πάμε στην «κοινωνία του 5050%».

Και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών εξακολουθούν και κάνουν λόγο για αρχή ανάκαμψης το β' εξάμηνο του 2013 και για ανάπτυξη. Πώς θα γίνει αυτό μέσα σε μία νέα χρονιά υψηλής ανεργίας και ύφεσης, δεν το εξηγούν. Διότι απλώς, δεν υπάρχει τρόπος να το εξηγήσουν.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε από την αρχή αποκαλύψει, προσπερνώντας τη λάσπη που δεχόμασταν ότι ήμασταν τάχα συνομωσιολόγοι και λαϊκιστές, ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ και η υπαγωγή στο Μηχανισμό Στήριξης και στα Μνημόνια ήταν μεθοδευμένη από τους Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο. Ήρθαν οι μαρτυρίες και οι αποκαλύψεις των Ντομινίκ Στρος Καν, Βάσως Παπανδρέου, Λούκας Κατσέλη, Ανδρέα Λοβέρδου, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, η άσκηση ποινικής δίωξης από τους οικονομικούς εισαγγελείς στον Γεωργίου για παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και ένα σωρό άλλα γεγονότα και μαρτυρίες για να επιβεβαιωθεί η καταγγελία μας ότι oλη αυτή η ιστορία κατασκευάστηκε για να καταστεί η Πατρίδα μας οικονομικά όμηρος στους δανειστές και στους διεθνείς κερδοσκόπους και τοκογλύφους, με ενέχυρο τον εθνικό της πλούτο σε ορυκτά και κοιτάσματα και την δημόσια και ιδιωτική της περιουσία, χωρίς να έχει περιθώριο επιτυχίας οποιοδήποτε σχέδιο (από αυτά που μας σερβίρουν τουλάχιστον Τρόϊκα και συγκυβέρνηση) σωτηρίας και ανάκαμψης.

Το «κερασάκι στην τούρτα» κατά το κοινώς λεγόμενο είναι το περίφημο λάθος με τον πολλαπλασιαστή του ΔΝΤ, σύμφωνα με το οποίο η ζημιά που προκαλούν συνολικά στην Ελληνική Οικονομία η μείωση των δαπανών και η αύξηση της φορολόγησης βρέθηκε να είναι τριπλάσια της αρχικά υπολογιζόμενης. Πρόκειται για μία κανονικότατη, επίσημη παραδοχή και ομολογία ότι τα Μνημόνια πράγματι αποτελούν το λάθος φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή αντί να τον γιατρεύει. Και όμως, αντί η συγκυβέρνηση και η Τρόϊκα να σταματήσουν την παράλογη πορεία προς το γκρεμό στην οποία οδηγούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, πατούν και άλλο γκάζι και συνεχίζουν ακάθεκτες. Εχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό το έγκλημα που διαπράτουν εναντίον του Ελληνικού λαού.

Ολόκληρη η Ελλάδα βλέπει και καταλαβαίνει ότι συντελείται το φαινόμενο της

ανακυκλούμενης και ανατροφοδοτούμενης ύφεσης, όπου οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς συντάξεις κοινωνικό κράτος μαζί με την παράλογη αύξηση της φορολογίας, φέρνουν δραματική μείωση των εισοδημάτων και αυτή με τη σειρά της, περαιτέρω κατάρρευση της αγοράς, απολύσεις, λουκέτα και όλο και περισσότερη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Την ίδια ώρα, η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη υποκρίνεται ότι όλα πάνε σύμφωνα με τις προβλέψεις, κάτι το οποίο συνήθιζαν να ισχυρίζονται τη διετία 201011 και οι Παπανδρέου. Παπακωνσταντίνου.

Επιπλέον, το κράτος δεν εισπράττει πλέον φόρους από πουθενά, διότι κανείς από τους φορολογούμενους που είναι στο στόχαστρο (μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι ιδιώτες, ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες) δεν έχει λεφτά να προσφέρει. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις βουλιάζουν στα χρέη και έχουν μπει στον Τειρεσία, χρήμα δεν κυκλοφορεί πουθενά και οι τράπεζες, οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήμα του φορολογούμενου και σε βάρος του δημόσιου χρέους, κρατούν τις πόρτες κλειστές και δεν προσφέρουν δάνεια ή διευκολύνσεις.

Οι φόροι και τα χαράτσια στα ακίνητα, μαζί με τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες και τα τεκμήρια διαβίωσης, έχουν δώσει τη χαριστική βολή στην ιδιόκτητη περιουσία και στο χώρο των οικοδομικών κατασκευών, ενώ ταυτόχρονα η επιβολή τεκμηρίων, υψηλών τελών κυκλοφορίας και έκτακτων φόρων πολυτελείας σε συνδυασμό με την αύξηση στα καύσιμα, έχουν αποτελειώσει την αγορά αυτοκινήτων και φυσικά, περνούν στο μαρασμό και στην εξαφάνιση όλα τα συνδεόμενα με την οικοδομή και το αυτοκίνητο επαγγέλματα.

Η αύξηση των φόρων σε πετρέλαιο, καπνά, ποτά κ.α. σταμάτησε τις κανονικές πωλήσεις και έδωσε νέα δουλειά μονάχα στους λαθρεμπόρους και ο ΦΠΑ 23% στην εστίαση ήρθε να πλήξει ακόμη χειρότερα την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

Επιγραμματικά, το πρόγραμμα εσόδων του κράτους ναυαγεί, η υψηλή φορολογία αφήνει κυριολεκτικά στον τόπο ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες και οι ΣαμαράςΒενιζέλοςΚουβέλης έχουν δεσμευτεί με την υπογραφή τους για ρήτρα αναπροσαρμογής με λήψη νέων σκληρών δημοσιονομικών μέτρων εφόσον δεν βγουν οι εισπράξεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Τόσο υπερβολικός είναι όλος αυτός ο παραλογισμός, που είναι αδύνατο να μην κρύβει σχέδιο και σκοπιμότητα και αυτό, είναι άλλο ένα σημείο στο οποίο εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δικαιωνόμαστε δυστυχώς και πάλι.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά,το κοινωνικό κόστος προσλαμβάνει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης. Πάνω από τριάντα χιλιάδες άνθρωποι στο Λεκανοπέδιο κοιμούνται σε χαρτόκουτα, παγκάκια, στοές καταστημάτων και υπόγειες διαβάσεις, ακόμη και σε σπηλιές σε λόφους του Λεκανοπεδίου.

Άνθρωποι ψάχνουν για ένα ρούχο, ή λίγο πεταμένο φαγητό στα σκουπίδια. Νέοι άνθρωποι και επιστήμονες στρέφονται μαζικά στην ξενιτιά, ενώ ακόμη και πενηντάρηδες οικογενειάρχες μεταβαίνουν σε όποια χώρα να 'ναι, για να κάνουν ότι δουλειά τους τύχει. Κάθε ελληνική οικογένεια έχει τουλάχιστον έναν άνεργο. Πολλά ζευγάρια είναι και οι δύο άνεργοι. Πάνω από μισό εκατομμύριο παιδάκια υποσιτίζονται. Μανάδες νερώνουν το γάλα των παιδιών, για να τα ξεγελάσουν ότι υπάρχει και για την επομένη. Ολόκληρες οικογένειες τρώνε για τρεις και τέσσερις μέρες συνεχόμενα, μακαρόνια σκέτα. Οι τεράστιες ουρές στα συσσίτια κάνουν τις μερίδες φαγητού που προφέρουν ενορίες και σύλλογοι να μην φαίνονται πλέον επαρκείς.Κόσμος διανύει χιλιόμετρα πεζή ψάχνοντας για δουλειά, διότι δεν υπάρχει ούτε ευρώ για εισιτήριο. Τα ανταλλακτήρια και τα ενεχυροδανειστήρια κάνουν χρυσές δουλειές αφού δυστυχισμένοι οικογενειάρχες πηγαινουν και πουλάνε για ψίχουλα ακόμη και τις βέρες τους. Τα τηλέφωνα από τις εισπρακτικές χτυπούν στα σπίτια νυχθημερόν και συμπατριώτες μας πνιγμένοι στο άγχος, στην αγωνία, στην απόγνωση, στη ντροπή, πηδούν από μπαλκόνια και ταράτσες και σκοτώνονται. Τα πραγματικά κρούσματα αυτοκτονιών υπερβαίνουν τους επίσημους αριθμούς, αφού πολλές περιπτώσεις δεν δηλώνονται για κοινωνικούς και θρησκευτικούς λόγους, ή οι αυτόχειρες διακομίζονται ως πολυτραυματίες σε νοσοκομεία και καταλήγουν μετά από μέρες.

Το έγκλημα αυτό σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων, της Οικονομίας και της Κοινωνίας πρέπει να σταματήσει εδώ. Και δεν θα το κάνουν αυτοί που το δημιούργησαν, το επιτείνουν και το επεκτείνουν. Δεν περισσεύει χρόνος, ούτε υπομονή για κανέναν και για τίποτα. Τρόϊκα και συγκυβέρνηση ρήμαξαν τη χώρα.

Χρέος μας να την ξαναστήσουμε στα πόδια της. Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία πρέπει να αφήσουμε στην άκρη κάθε σκέψη που κρύβει εγωϊσμό ή προκατάληψη και να ενωθούμε σε μία συμπαγή δύναμη που θα ανατρέψει το παρόν και θα φέρει την ανεξάρτητη δυνατή Ελλάδα. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αναλαμβάνουμε ηγετικό ρόλο στη δημιουργία ενός πατριωτικού δημοκρατικού τόξου που θα ρίξει ταφόπλακα στην πολιτική των Μνημονίων και των ξένων Επιτρόπων στα υπουργεία, και θα λυτρώσει την ελληνική οικογένεια και τον λαό από την επίθεση εξόντωσης που δέχονται εδώ και τρία χρόνια. Ήδη, με κίνητρο και αφορμή τα προσυνέδριά μας σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, η Κοινωνία μας πλαισιώνει με ενθουσιασμό και μαζί γράφουμε τη νέα εθνική πρόταση που ενώνει όλους τους Έλληνες. Η ώρα είναι τώρα!

Προχωράμε, ανατρέπουμε, δημιουργούμε.