ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γεννηματά: Οι δήμοι έχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα

Γεννηματά: Οι δήμοι έχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, το πολυνομοσχέδιο που έχει καταρτίσει το ΥΠΕΣΔΑ και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ , σύμφωνα με την απόφαση της πρόσφατης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσής της , για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση.

Στη συνάντηση με την κυρία Γεννηματά, ο κ. Πατούλης, κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις της ΚΕΔΕ, ενώ υπογράμμισε ότι η παρατεταμένη κρίση που πλήττει τη χώρα μας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο συνεχίζει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων της χώρας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τη διάθεση να υπάρξει συνεργασία με την ΚΕΔΕ, και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα τα οποία θα πρέπει να υποστηριχθούν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποβαθμίζει συνειδητά τους ΟΤΑ. Φοβούνται και υπονομεύουν τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.

Το απέδειξαν και πρόσφατα με τις μειώσεις των κονδυλίων για τις Κοινωνικές παροχές των ΟΤΑ».

Στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, εκτός από τον πρόεδρό της, συμμετείχε ο γενικός γραμματέας της κ. Μουράτογλου, ο επικεφαλής της παράταξης Αυτοδιοίκητο Κίνημα κ. Κοιμήσης, ο επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας κ. Μπίρμπας και ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Β. Πάνου.