ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Με φέρετρο έξω από το υπουργείο Εργασίας

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Με φέρετρο έξω από το υπουργείο Εργασίας

Κρατώντας ένα φέρετρο στα χέρια, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι στους δήμους, στα πλαίσια της σημερινής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μια συμβολική κίνηση μπροστά από το υπουργείο Εργασίας με την τοποθέτηση ενός φέρετρου στο πεζοδρόμιο με αφορμή τα πολλά εργατικά ατυχήματα που έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα και στοίχησαν τη ζωή συναδέλφων τους, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, συναντήθηκαν με τον ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, κ. Νεφελούδη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση ήταν άκαρπη. Οι συνδικαλιστές πλέον ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, προκειμένου να του θέσουν τα αίτημα τους και να υπάρξουν άμεσες παραμβάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατηγόρησε τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και το υπουργείο Εσωτερικών για αδιαφορία ασυνέπεια και μη τήρηση των δεσμεύσεών τους, όπως είπε.

Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητά την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας για το μόνιμο προσωπικό, για τις οποίες έχει δεσμευτεί να προχωρήσει ο κ. Σκουρλέτης.

Επίσης οι εργαζόμενοι ζητούν να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων αλλά και να συνεχίζουν να πληρώνονται όσοι ανανέωσαν τις συμβάσεις τους κάτι που προσκρούει στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στους δήμους διεκδικούν την καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, τη λήψη μέτρων για την αποτροπή των εργατικών ατυχημάτων καθώς και νομοθετική παρέμβαση που θα καλύπτει τους εργαζομένους που είχαν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Σχετικές ειδήσεις