ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό, ενέργεια και Αίγυπτος για Παπανδρέου-Χριστόφια

Κυπριακό, ενέργεια και Αίγυπτος για Παπανδρέου-Χριστόφια
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τις συναντήσεις του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια στη Γενεύη...

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τις συναντήσεις του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια στη Γενεύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησής του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Τόσο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός, κάλεσαν την Τουρκία και τους Τυρκοκύπριους να επιδείξουν εποικοδομητική στάση και να μη θέτουν θέματα εκτός των διαδικασιών, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνηθέντων με τον κ. Ταλάτ.

Επίσης ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί λύση του Κυπριακού δίκαιη, βιώσιμη και αποδεκτή από το σύνολο των Κυπρίων μέχρι το τέλος του 2011.

Το δεύτερο θέμα που συζήτησαν οι δύο ηγέτες, αφορούσε το σύνολο των ενεργειακών θεμάτων της περιοχής, όπου τονίστηκε ότι υπάρχει συναντίληψη και συντονισμός των κινήσεων.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πάρει όποιες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες, ενώ ο κ. Χριστόφιας ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη βοήθεια που παρείχε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία στους Κύπριους πολίτες που ήθελαν να φύγουν από την Αίγυπτο.