ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης:Καταστροφική η παραχώρηση των περιφ. Αεροδρομίων σε ιδιώτες

Σταθάκης:Καταστροφική η παραχώρηση των περιφ. Αεροδρομίων σε ιδιώτες

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Γιώργος Σταθάκης επισκέφτηκε σήμερα το αεροδρόμιο Χανίων και είχε συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη κ. Σ. Καστρινάκη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αερολιμενικού Ελέγχου κ. Λ. Καστανάκη.

Κατά τη διάρκειά της ενημερώθηκε για θέματα σχετικά με τη λειτουργία του αεροδρομίου, την επέκταση, αλλά και την ιδιωτικοποίησή του, μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σταθάκης τόνισε, ότι «η σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο Ανάπτυξης παραχώρηση σε ιδιώτες των περισσότερων περιφερειακών αεροδρομίων (συμπεριλαμβανομένου και αυτού των Χανίων), συνιστά μια καταστροφική επιλογή, πολλαπλά επιζήμια για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνία. Φαίνεται, πως για ταμειακούς λόγους η μνημονιακή κυβέρνηση ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, υπακούοντας στις εντολές της τρόικα, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για τον κίνδυνο δημιουργίας μονοπωλίων και τις συνακόλουθες δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό και τις μεταφορές.

Θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. είναι η χώρα να έχει δημόσια βιώσιμα αεροδρόμια, λειτουργικά και με χαμηλό κόστος. Ειδικά το αεροδρόμιο των Χανίων, με ετήσια κερδοφορία που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ και συνεχή αυξητική πορεία στις αφίξεις της τάξης του 15-25%, ενταγμένο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκτασή του και με πρωτεύοντα ρόλο στην εθνική άμυνα και ασφάλεια, με κανέναν τρόπο δε θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, με πιθανό επακόλουθο ακόμα και την απένταξή του από το ΕΣΠΑ.

Αυτό που απαιτείται μόνο είναι η ικανοποιητική στελέχωσή του, αφού τόσο το διοικητικό όσο και το τεχνικό και άλλο επιστημονικό προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά και η επαρκής χρηματοδότησή του ώστε να εκσυγχρονιστεί, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του προς το κοινό».

Κλείνοντας ο κ. Σταθάκης επεσήμανε, πως αποτελεί δέσμευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. η αναζήτηση κάθε νόμιμου μέσου για την ανάκληση τέτοιων καταστροφικών επιλογών, όταν λάβει τη λαϊκή εντολή.