ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα πουν Σαμαράς και Βενιζέλος

Τι θα πουν Σαμαράς και Βενιζέλος

Στο επίκεντρο οι ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για το μέτρο της αξιολόγησης και τις απολύσεις στο δημόσιο

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Οι ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για το μέτρο της αξιολόγησης, αλλά και τις απολύσεις στο Δημόσιο όπως όλα δείχνουν θα λυθούν σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο με τους Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος εξαπέλυσε βολές στον Ευ. Βενιζέλο, χωρίς να τον κατονομάσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως «ο νόμος 4250 που αφορά στην αξιολόγηση ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα πριν από τρεις μήνες».

«Το σχετικό νομοσχέδιο είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον Ιανουάριο. Η συζήτηση συνεχίστηκε στη Βουλή και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται, πρέπει να εφαρμόζεται», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε με δριμύτατη επίθεση εναντίον του κ. Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας «ψευτοτσαμπουκά» τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη.

Σε ρόλο πυροσβέστη Σαμαράς και Βενιζέλος

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρήσουν να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Είναι προφανές πως το γυαλί έχει ραγίσει μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και η συγκατοίκηση στο Μαξίμου έχει γίνει ανυπόφορη. Παράλληλα οι βουλευτές και υπουργοί των δύο κομμάτων κάθε άλλο παρά σαν εταίροι συμπεριφέρονται και όλα δείχνουν πως κρέμονται σε μια κλωστή.

Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να χαμηλώσουν την ένταση και δεν αποκλείεται να καλέσουν ορισμένους υπουργούς αλλά και «φωνακλάδες» βουλευτές και να τους «τραβήξουν το αυτί».

Εξάλλου η εντολή της καγκελαρίου Μέρκελ στον Α. Σαμαρά ήταν ξεκάθαρη: «Μην μπλέξεις σε εκλογικές περιπέτειες…». Ο ίδιος λοιπόν, όσο και αν έχει αντιρρήσεις για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τις επιθέσεις που εξαπολύουν, θα επιχειρήσει να χαμηλώσει τους τόνους και να περάσει το καλοκαίρι αναίμακτα.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτροσόκ Κ.Μητσοτάκη στον Ε.Βενιζέλο

«Ψευτοτσαμπουκάς» ο Μητσοτάκης, τονίζει το ΠΑΣΟΚ