ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σφάζονται» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την επιστροφή της τρόικας

«Σφάζονται» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την επιστροφή της τρόικας

«Ύποπτος» πόλεμος ξέσπασε ξαφνικά σήμερα (18/11/2014) το πρωί μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την εμπλοκή που έχει σημειωθεί στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Την αρχή, έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως το ΠΑΣΟΚ ότι ευθύνεται για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να απαντά, σε αυστηρό ύφος, ότι «δεν θα κατεβάσουμε και τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα».

«Το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία και τώρα η τρόικα μας πιέζει», είπε χαρακτηριστικά o κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA.

Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτρουμάνη, ο οποίος απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να κάνει πίσω, όπως οι ομαδικές απολύσεις, το λοκ άουτ, το νέο μισθολόγιο».

Σειρά πήρε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, ανέφερε: «Με την τρόικα γίνεται μια διαπραγμάτευση. Δεν θα κατεβάσουμε και τα παντελόνια όμως για να έρθει η τρόικα».

Λίγο αργότερα, «απασφάλισε» και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος έγραψε στο Facebook:

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της τρόικας κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στην μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Ο κ. Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις. Επιτέλους ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του, γιατί υπονομεύει ευθέως τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Τελικά είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ή της τρόικας;».

Από τα παραπάνω, είναι προφανές, ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βλέπουν ότι δεν πρόκειται να καταλήξει ομαλά η αξιολόγηση της τρόικας και άρχισαν από τώρα να... δημιουργούν κλίμα, ώστε να επιρρίψουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Μέσα στη γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται, θυμίζουμε ότι σήμερα (18/11/2014) το μεσημέρι έχουν νέο ραντεβού Σαμαράς και Βενιζέλος, με θέμα την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μετά και τα σημερινά, η ατζέντα της συνάντησης ίσως τροποποιηθεί...

Σχετικές ειδήσεις