ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: «Θα αρθεί το εμπάργκο διορισμών εκπαιδευτικών»

Νικολόπουλος: «Θα αρθεί το εμπάργκο διορισμών εκπαιδευτικών»

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος και η νέα συμμαχία των ΑΝΕΛ θα επιδιώξει συνάντηση με τονΑχαιό Υπουργό Παιδείας κ. Αν. Λοβέρδο.

O Προέδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, συναντήθηκε με εκπροσώπους της επιτροπής αναπληρωτών δασκάλων καθώς και με εργαζόμενους της υπό εκκαθάριση «ΑΧΑΙΚΗΣ» Συνεταιριστικής Τράπεζας.

«Το θέμα έχει φτάσει στον Υπουργό ενώ και ως Τομεάρχης των ΑΝΕΛ έφερα το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και τόνισε «πως κάλεσε από το βήμα της εθνικής αντιπροσωπείας τον Πρωθυπουργό να τηρήσει έστω και καθυστερημένα τον «λόγο τιμής» που είχε δώσει και να αποδείξει ότι «δεν τρώει πεπόνι μόνον όποιος έχει μαχαίρι».

Για τα θέματα των αναπληρωτών δασκάλων μίλησε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος εκτίμησε ότι σε λίγο «θα αρθεί από την τρόικα το εμπάργκο των διορισμών στην Εκπαίδευση, το περίφημο 1 προς 10 και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ'».

Κατά τη συνάντηση που είχε ο Νίκος Νικολόπουλος με την Αχαϊκή αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δασκάλων, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες που καλούνται να φέρουν εις πέρας το έργο της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Ο Αχαιός Βουλευτής μεταξύ άλλων τόνισε: «Την ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει δισεκατομμύρια Ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ο Υπουργός Παιδείας θέλει να τα καλύψει τα κενά αυτά με «εθελοντική» εργασία... με αντάλλαγμα μόρια».

Επιπλέον, πρόσθεσε «στην κατάσταση αυτή έρχεται να προστεθεί και ο νόμος 3848/2010 της κ. Διαμαντοπούλου, που θέτει την επιτυχία στον ΑΣΕΠ ως απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού και ενδεχόμενη αποτυχία σε αυτόν θα στείλει στην μόνιμη ανεργία αναπληρωτές που έχουν προσφέρει με αυταπάρνηση 6, 7, 8 και παραπάνω χρόνια, δίνοντας καθημερινά ψυχή και σώμα υπηρετώντας μια δημόσια παιδεία υπό κατάρρευση».

Ακόμα συμπλήρωσε «Στα παραπάνω έρχεται τα τελευταία χρόνια να προστεθεί το φαινόμενο της καταστρατήγησης της σειράς των πινάκων αναπληρωτών, λόγω της έλλειψης οργάνωσης από πλευράς υπουργείου, αφού τα κενά των περιοχών στην επικράτεια δε δίνονται εξ' αρχής συνολικά, αλλά σταδιακά ανά εβδομάδα».

Σχετικές ειδήσεις