ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπάει το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου

Σπάει το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου

Διαλυτικά λειτουργεί ήδη για το κυβερνητικό δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου το χθεσινό σοκαριστικό αποτέλεσμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Μπροστά στην αναπόφευκτη πλέον προσφυγή στις κάλπες για εθνικές εκλογές μέσα στον Ιανουάριο, το ΠΑΣΟΚ και ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι αποφασισμένοι να μην ακολουθήσουν τον αδιέξοδο δρόμο του Αντώνη Σαμαρά με την εμμονή του στο αδιάλλακτο «ή βγάζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις Δεκεμβρίου ή πάμε σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου».

Μετά τη σημερινή «βόμβα» Σηφουνάκη που δεν είναι καθόλου τυχαία («δεν ψηφίζω Πρόεδρο αν δεν καθοριστεί η ημερομηνία εκλογών μέσα στο 2015») σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr πολλοί άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιέζουν προς την κατεύθυνση αυτή τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος προχωράει ταχύτατα σε διαχωρισμούς της τύχης του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου από τον θανατηφόρο πλέον εναγκαλισμό με τη ΝΔ και τον αρχηγό της.

Δεν αποκλείεται ακόμα και αύριο, Παρασκευή (19/12/2014) να υπάρξει μία θεμελιώδης νέα τοποθέτηση του Βενιζέλου στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας, o οποίος με δήλωσή του προς τον ελληνικό λαό, μία δήλωση που θα απευθύνεται κυρίως στον Σαμαρά, θα ζητά:

- Ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό για μία δικομματική συνεννόηση πάνω στα εξής τρία σημεία:

1. Ένα νέο κυβερνητικό σχήμα εθνικού συνασπισμού για κοινή διαπραγμάτευση με την τρόικα.
2. Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή χωρίς αλλαγή του Σταύρου Δήμα.
3. Καθορισμός ημερομηνίας εθνικών εκλογών όχι πέρα του εξαμήνου.

«Ας τα προτείνει αυτά ο Σαμαράς και ας μείνει ο Τσίπρας στην άρνησή του. Τότε θα είναι βαριά εκτεθειμένος στον ελληνικό λαό» υποστηρίζει σήμερα ο πρόεδρο ς του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, δεν αποκλείεται μία βίαιη πολιτική ενέργεια του Βενιζέλου αν ο Σαμαράς δεν εισακούσει τις προτάσεις του.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Προεδρικής εκλογής στο TIMELINE του newsbomb.gr που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις