ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταβάνι οι 168 για τη δεύτερη ψηφοφορία!

Ταβάνι οι 168 για τη δεύτερη ψηφοφορία!

Πόσους και ποιους ελπίζει η ΝΔ ότι κατάφερε να πείσει ο πρωθυπουργός με την έκκληση του - Αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΜΑΡΑ

Tου Κώστα Τσιτούνα

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται στο Μαξίμου προκειμένου να δουν «τι ψάρια μπορεί να πιάσει το χθεσινό (21/12/2014) διάγγελμα του πρωθυπουργού».

Όπως έχουμε γράψει ήδη στο Newsbomb.gr σε σχετικό ρεπορτάζ «Δεν βγαίνουν τα κουκιά ούτε της 2ης ψηφοφορίας».

Τα σίγουρα «ΝΑΙ» που προέκυψαν αμέσως μετά το διάγγελμα ήταν του Βασίλη Οικονόμου καθώς επίσης και του Γιάννη Κουράκου που είναι στενός φίλος του Σταύρου Δήμα.
Αν θεωρήσουμε στα σίγουρα «ΝΑΙ» και τον Παναγιώτη Μελά με βάση τις δημόσιες δηλώσεις του, από τους 160 της 1ης ψηφοφορίας πάμε στους 163.
Τα παραπάνω θεωρούνται ορθά υπό την προϋπόθεση ότι 5 ανεξάρτητοι βουλευτές (Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Δαβρής, Κατερίνα Μάρκου) θα ψηφίσουν «ΝΑΙ» όπως έκαναν στις 17/12/2014.

Από τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι 11 θα ψηφίσουν αρνητικά στην επόμενη ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Τα σίγουρα «ΌΧΙ-ΠΑΡΩΝ» είναι τα ακόλουθα:

1. Πέτρος Τατσόπουλος
2. Μίμης Ανδρουλάκης
3. Βασίλης Καπερνάρος
4. Οδυσσέας Βουδούρης
5. Μίκα Ιατρίδη
6. Χρυσούλα Γιαταγάνα
7. Θεόδωρος Παραστατίδης
8. Ραχήλ Μακρή
9. Πάρις Μουτσινάς
10. Θεοδώρα Τζάκρη
11. Βύρων Πολύδωρας

Συνεπώς μένουν ως αδιευκρίνιστοι οι 4: Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης και Κώστας Γιοβανόπουλος που ήταν απόντες στην προηγούμενη ψηφοφορία.

Ακόμα λοιπόν κι αν υποθέσουμε ότι και οι 4 απόντες ψηφίσουν «ΝΑΙ» πάμε στους 167.

Από τα σίγουρα «ΟΧΙ» η μόνη περίπτωση να υπάρξει αλλαγή ψήφου στη 2η ψηφοφορία είναι της Μίκας Ιατρίδη. Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή θα πάμε στους 168 βουλευτές!!!

Αυτό είναι το «ταβάνι» για την 2η ψηφοφορία με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Είναι βέβαια προφανές ότι με αυτό τον αριθμό ο Αντώνης Σαμαράς δύσκολα θα προχωρήσει σε τρίτη ψηφοφορία, καθώς όπως εκτιμούν οι σύμβουλοί του, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό – τουλάχιστον επικοινωνιακά – για το πολιτικό του προφίλ.

Μόνο ένας αριθμός που θα άγγιζε τους 179 βουλευτές θα έδινε το advantage στον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου.

Με 168 στη 2η, θεωρείται δεδομένο ότι θα προκαλέσει τις πρόωρες ο ίδιος.

Παρόλα αυτά το Μαξίμου ελπίζει μέχρι και την τελευταία στιγμή σε Γιαβανόπουλο, Κασαπίδη, Καπερνάρο (που έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει ΟΧΙ) αλλά και στους δύο πρώην χρυσαυγίτες που θέλουν να ελαφρύνουν τη θέση τους.

Παράλληλα υπάρχει αισιοδοξία και για τους τρεις της ΔΗΜ.ΑΡ. (Φούντα, Τσούκαλη και Ψύρρα), αφού στους ΑΝ.ΕΛ. μετά την ιστορία με τον Χαϊκάλη είναι μάλλον απίθανο να... παραστρατήσει κάποιος.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις