ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE STREAMING: Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μάρτιν Σουλτς

LIVE STREAMING: Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μάρτιν Σουλτς

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς θα γίνει στις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (29/01/2015) η «επίσημη πρώτη» του Αλέξη Τσίπρα στις επαφές με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

Λίγα λεπτά μετά τις 14.30 ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου τον υποδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο άνδρες σχολίασαν αρχικά τον βροχερό καιρό που βρήκε ο κ. Σουλτς στην Αθήνα και στη συνέχεια πέρασαν στο εσωτερικό.

Στη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε:

«Είστε φίλος της Ελλάδας αλλά είστε και φίλος δικός μου. Πιστεύω στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και μπορεί να βρεθεί μια συνεννόηση με την Ευρώπη στα ζητήματα που αφορούν και τις δύο πλευρές».

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα συναντηθεί, επίσης, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά (στις 16:30) στα γραφεία του κόμματος, με τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη (στις 18:00) και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο (στις 19:00) στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά τη συνάντηση δήλωσαν:

Προσωπικό φίλο αλλά και φίλο της Ελλάδας χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας Τον Μάρτιν Σουλτς, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως ο Schulz εκπροσωπεί τον δημοκρατικότερο θεσμό της Ευρώπης και χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική τη συζήτηση μεταξύ τους.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Σχετικές ειδήσεις