ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Γερμανική προβοκάτσια η «λάθος επιστολή»

Κυβέρνηση: Γερμανική προβοκάτσια η «λάθος επιστολή»

«Ευφάνταστο σενάριο» χαρακτηρίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild περί «λανθασμένης επιστολής» την οποία απέστειλε η Ελλάδα στο Eurogroup.

«Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κα. Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος! Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές» αναφέρει το σχόλιο κύκλων της κυβέρνησης.

Το δημοσίευμα της Bild, το οποίο ισχυρίζεται ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης τροποποίησε την επιστολή, που είχε συμφωνήσει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν και τον επικεφαλής του Eurogroup, προφανώς εντάσσεται στο σχέδιο αποδόμησης του ρόλου του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στις διαπραγματεύσεις. Προηγούμενα δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο, έκαναν λόγο για «ενδεχόμενο» αντικατάστασης του Έλληνα υπουργού.

«Η Bild αποκαλύπτει την απάτη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών» αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα στον τίτλο του δημοσιεύματος.

Από τη μεριά του, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στη γερμανική εφημερίδα μέσω Twitter: «Επικίνδυνο για κάποιον να πιστεύει τις απίθανες ιστορίες της Bild (για εμάς τους Έλληνες)».

tw varoufakis

Σχετικές ειδήσεις