ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά στο ηγετικό παιχνίδι της Ν.Δ. ο Δημ. Αβραμόπουλος…

Ξανά στο ηγετικό παιχνίδι της Ν.Δ. ο Δημ. Αβραμόπουλος…

Σε μια κρίσιμη καμπή για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθοριστικός αναμένεται να είναι ο ρόλος πολιτικών με το κύρος και την βαρύτητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Τι σηματοδοτεί η παρουσία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος

Στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα ξεδιπλώσει τις θέσεις του για την επόμενη μέρα του κόμματος ως παράγοντας εγγύησης της ενότητας και όχι ως διασπαστική τάση.

Σήμερα, περισσότερο από άλλοτε η ΝΔ έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά με έμπειρους πολιτικούς που θα αποκαταστήσουν την πληγωμένη αξιοπρέπεια των ψηφοφόρων και θα εμπνεύσουν την ομόνοια και την εθνική ομοψυχία.

Ο Έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν Δημ. Αβραμόπουλος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλια ανέφερε με νόημα ότι έχει άποψη για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, ενώ επεσήμανε ότι αν και γεωγραφικά βρίσκεται μακριά (Βρυξέλλες), ωστόσο το μυαλό του είναι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αλλά κι εκτιμήσεις συνομιλητών του, στην ουσία με αυτή του την τοποθέτησηο Δημ. Αβραμόπουλος σηματοδότησε την επιστροφή του στα ελληνικά κι εσωκομματικά δρώμενα, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είν' αλήθεια ότι μετά την τοποθέτησή του στη θέση του επιτρόπου και μάλιστα με ένα χαρτοφυλάκιο πολύ σημαντικό, είχε αποστασιοποιηθεί απ' την εσωτερική πολιτική πραγματικότητα και –πολύ περισσότερο- απ' τις κομματικές αντιπαραθέσεις.

Είχε επιλέξει ένα ρόλο πιο «θεσμικό». Και αυτή του η στάση ενισχύθηκε πριν και μετά τις εκλογές, όταν και υπήρχαν έντονες φήμες και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα τον πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τώρα, όπως μας τόνισε συνομιλητής του, προσαρμόζει τη στάση του στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

Σε ό,τι αφορά στα εσωκομματικά πιστεύει –και το λέει σε συνεργάτες του- ότι ανεξάρτητα με το αν υπάρχει σοβαρή αμφισβήτηση του Αντ. Σαμαρά, ωστόσο έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε σοβαρές εξελίξεις.
Και σε αυτές τις εξελίξεις δηλώνει παρών.

Εκτιμά ότι είναι απολύτως φυσιολογική η είσοδός του εκ νέου στο ηγετικό παιχνίδι που εν δυνάμει έχει ξεκινήσει στη Ν.Δ.

Υπενθυμίζει, ότι ήταν καθοριστική η συμβολή του στην εσωκομματική νίκη του Αντ. Σαμαρά το 2009, όταν αποσύρθηκε από υποψήφιος και δήλωσε τη στήριξή του στο σημερινό πρόεδρο του κόμματος.

Και αν και όταν τεθεί ζήτημα διαδοχής θα είναι παρών.

Άλλωστε παραμένει αντιπρόεδρος του κόμματος. Και η παρουσία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος είναι απολύτως φυσιολογική, όπως τονίζει...

Εφόσον μάλιστα κάνει και παρέμβαση, όπως σχετικές πληροφορίες αναφέρουν, τότε ουσιαστικά επανακάμπτει και μάλιστα δυναμικά.

Βέβαια δεν θα είναι αυτός που θα αμφισβητήσει τον Σαμαρά, αλλά –επαναλαμβάνουμε- οι εξελίξεις έχουν δυναμική την οποία ουδείς είναι σε θέση να αγνοήσει...

Άλλωστε αρκετοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή την περίοδο δεν χωράνε πειραματισμοί στη ΝΔ με πολιτικούς που δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις.

Σχετικές ειδήσεις