ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Στρατούλης για οικονομικά συμφέροντα: «Κάθε κατεργάρης στον… πάγκο του»

Δ. Στρατούλης για οικονομικά συμφέροντα: «Κάθε κατεργάρης στον… πάγκο του»

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Δημήτρη Στρατούλη από τη μια πλευρά και του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Βασίλη Κεγκέρογλου από την άλλη, για τις χαριστικές ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπέρ συγκεκριμένων επιχειρήσεων που γλίτωσαν 1,2 δισ. από φόρους - «Δεν μας κρατάει κανένας» το μήνυμα που στέλνει ο Δ. Στρατούλης στα συμφέροντα.

Για άλλη μια φορά τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να φέρει νομοθετική ρύθμιση για να εισπράξει τα χρήματα που γλίτωσαν «χαριστικά» από φόρους μεγάλες εταιρείες.

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να φέρετε μια τέτοια ρύθμιση» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Στρατούλης τόνισε πως η στάση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πάνω σε αυτό το ζήτημα ξεπερνά κάθε όριο υποκρισίας και είναι θέατρο του παραλόγου.
«Εσείς οι ίδιοι φέρατε τη χαριστική διάταξη με την οποία γλίτωσαν 1,2 δις. συγκεκριμένα συμφέροντα και τώρα μας εγκαλείτε;» είπε με νόημα ο υπουργός.

Σε αυτό το σημείο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου ρώτησε: «Μπορείτε να μας πείτε πότε θα φέρετε τη ρύθμιση για να πάρουμε τα λεφτά;» για να πάρει την απάντηση από τον Δ. Στρατούλη: «Μην βιάζεστε και μην μυγιάζεστε κύριε Κεγκέρογλου, δεν αναφερόμουν σε εσάς, στον κύριο Γεωργιάδη αναφερόμουν που είναι σίγουρος ότι δεν θα φέρουμε τη ρύθμιση. Ψήφισαν ονομαστικά και μας κάνουν κριτική για τροπολογία που ψήφισαν οι ίδιοι. Γιατί μυγιάζεστε; Αυτό το θέατρο μου θυμίζει την περίπτωση αυτού που σκότωσε πατέρα και μητέρα και ζητά από το δικαστήριο να τον λυπηθεί γιατί έμεινε ορφανός. Έφτασε ο κ. Γεωργιάδης να μας εγκαλέσει και να πει ότι είναι σίγουρος ότι δεν θα επαναφέρουμε την πρότερα κατάσταση και ξέρει γιατί δεν θα το κάνουμε....».

Συνεχίζοντας την παρέμβαση του ο κ. Στρατούλης τόνισε:

«Τι ξέρει ο κ. Γεωργιάδης; Ξέρει μήπως ποια συμφέροντα υπαγόρευσαν στο κόμμα του και στο ΠΑΣΟΚ να περάσουν αυτή τη χαριστική ρύθμιση; Ποια συμφέροντα υπαγόρευσαν να βρεθούν 142 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να ψηφιστεί η ρύθμιση;».
Ο αναπληρωτής υπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Η ρύθμιση θα έρθει στην ώρα της και θα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Έχει εντύπωση ο κ. Γεωργιάδης ότι αυτά τα συμφέροντα μπορούν με ίδιο τρόπο να υπαγορεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι πολύ γελασμένοι. Ούτε μίζες πήραμε, ούτε χρηματοδότησαν τον προεκλογικό μας αγώνα, ούτε μας ''κρατάνε'' από κάπου».

Να θυμήσουμε ότι το θέμα είχε φέρει στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα ο Βασίλης Κεγκέρογλου και τότε ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης είχε κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που έκαναν χρήση αυτής της χαριστικής ρύθμισης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)


Η ένταση συνεχίστηκε με εκ νέου παρέμβαση του Βασίλη Κεγκέρογλου

-Κεγκέρογλου: Σου τα επιστρέφω όλα, αν αναφερόσουν σε εμένα... εγώ είπα πότε θα έρθει η τροπολογία να πάρεις πίσω τα λεφτά, τα υπόλοιπα είναι κομπογιαννίτικα...

-Στρατούλης: Μπορεί να έχετε ενοχές ως ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε εσάς, αναφέρθηκα στον κ. Γεωργιάδη, που είπε ''κ. Στρατούλη δεν θα φέρεται τροπολογία και ξέρω γιατί ''.

Όποιος αισθάνεται ενοχές και βιάζεται ας κάνει μια τροπολογία να την ψηφίσουμε όλοι μαζί, να κάνει την αυτοκριτική του, να τελειώνουμε...
Η νέα κυβέρνηση θα υπερασπίσει τη δημόσια περιουσία μέχρι τέλους και με καλύτερο τρόπο δικονομικό ή όποια άλλη μέθοδος είναι νόμιμη και προβλέπεται μέχρι τέλους. Τις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα τις θεωρούμε μοχλό για να πάρει μπροστά ξανά η ανάπτυξη της χώρας.

Αμέσως μετά την αντιπαράθεση με τον Κεγκέρογλου παρενέβη και ο κ. Γεωργιάδης που ζητούσε επιμόνως το λόγο διότι όπως τόνισε προσβλήθηκε η υπόληψή του.
«Ο κ. Στρατούλης υπονόησε ότι κάτι γνωρίζω συνωμοτικό, άρα προσβάλλει την υπόληψή μου, θέλω να εξηγήσω γιατί με προσβάλλει, αν δεν μου δώσετε το λόγο θα αφήσετε να μείνει ότι εγώ υπονόησα κάτι ανήθικο ή κάτι άλλο, ενώ εγώ αυτό που σας είπα, ήταν πως για εμάς η τροπολογία είναι σωστή. Στην πραγματικότητα ξέρετε και εσείς ότι είναι σωστή. Πώς; Λέγοντας σε εμάς «αν η Νέα δημοκρατία θέλει ας καταθέσει την τροπολογία και εμείς θα την ψηφίσουμε». Δεν έχετε νομικούς συμβούλους να καταθέσετε την τροπολογία μόνοι σας και θέλετε να την καταθέσουμε εμείς; Εμείς λέμε ότι είναι σωστή. Εσείς που λέτε στα κανάλια ότι δεν είναι, γιατί δεν την καταθέτετε; Γιατί σας εξυπηρετεί πολιτικά να πετάτε λάσπη. Στην πραγματικότητα δεν θα τη φέρετε ποτέ γιατί θα κάνετε ένα σφάλμα και πολιτικό και οικονομικό».

Ο κ. Στρατούλης επέμεινε ότι «παρά πιέσεις και εκβιασμούς που δέχεται η κυβέρνησή μας και από έξω και από την πέμπτη φάλαγγα, τις προγραμματικές δηλώσεις της θα της εφαρμόσει κατά γράμμα».

Σχετικές ειδήσεις