ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Κανένα μπλοκάρισμα στις διαπραγματεύσεις

Σακελλαρίδης: Κανένα μπλοκάρισμα στις διαπραγματεύσεις

Τη θέση ότι η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα πληρωθεί κανονικά στις 9 Απριλίου εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζει όνειρα εαρινής νυκτός τα σενάρια περί «οικουμενικής» κυβέρνησης, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει μπλοκάρισμα στις διαπραγματεύσεις, κάνοντας λόγο για σημαντική πρόοδο, κάτι το οποίο επανέλαβε και σήμερα, Κυριακή (05/04/2015) μιλώντας στο Mega. Μάλιστα, σχολιάζοντας στη σημερινή επίσκεψη του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον, και τη συνάντησή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε ότι γίνεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

«Δεν υπάρχει μπλοκάρισμα. Ίσα- ίσα που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις Διαπραγματεύσεις, έχουν ξεπεραστεί κάποιες αργές διαδικασίες και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.

Για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στην Ουάσιγκτον είπε πως είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που κάνει η ελληνική κυβέρνηση με όλους τους θεσμούς. «Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να συναντήσει και τον κ. Ντράγκι», πρόσθεσε.

Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε ότι «το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Μόσχα έχει να κάνει με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας» και τόνισε ότι «ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας είναι σίγουρος».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά μείωση των συντάξεων και αύξηση της φορολογίας σε μισθωτούς συνταξιούχους, ενώ για το Ασφαλιστικό δήλωσε ότι «όταν θα πρέπει να ανοίξει για λόγους βιωσιμότητας αυτό θα γίνει με τους όρους της ελληνικής κυβέρνησης».

Σχετικές ειδήσεις