ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εμφύλιος» Βενιζέλου-Φώφης απειλεί με (νέα) διάσπαση το ΠΑΣΟΚ!

«Εμφύλιος» Βενιζέλου-Φώφης απειλεί με (νέα) διάσπαση το ΠΑΣΟΚ!

Ένας νέος εμφύλιος απειλεί με μια νέα διάσπαση το ήδη δραματικά συρρικνωμένο και πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ, ενόψει μάλιστα και του κρίσιμου συνεδρίου του Μάη, αλλά και –κυρίως- της εκλογής νέου προέδρου, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιούνη.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟ… ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ - «ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ» ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ

Ήδη στο παρασκήνιο αυτός ο νέος εμφύλιος μαίνεται, με εκατέρωθεν βολές και εξοντωτικά «μαχαιρώματα».

Αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν, πως ο Βενιζέλος και το επιτελείο του (Γρηγοράκος, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Καρύδης και λίγοι ακόμα, αφού ορισμένα άλλα στελέχη ενόψει της εκλογής νέας ηγεσίας έχουν αποστασιοποιηθεί, όπως ο Χρ. Πρωτόπαπας, η Τόνια Αντωνίου που έχουν προσεταιριστεί την Φώφη Γεννηματά, ενώ ο Π. Κουκουλόπουλος το... παίζει δίπορτο, με Φώφη και Λοβέρδο!), πνέουν μένεα κατά της Φώφης, επειδή της καταλογίζουν ότι αν εκλεγεί νέος πρόεδρος του Κινήματος θα τα ξαναβρεί με τον Γιώργο!

Γι' αυτό το λόγο ψάχνουν αγωνιωδώς τρόπο να εμποδίσουν την εκλογή της.

Ωστόσο αυτό φαίνεται πολύ δύσκολο. Εφόσον δηλαδή οι εξελίξεις τρέξουν όπως έχουν προγραμματιστεί, τότε θα είναι πολύ πιθανό απ' την ψηφοφορία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ (όσων εν πάση περιπτώσει έχουν απομείνει...) να είναι αυτή που θα εκλεγεί διάδοχος του Βενιζέλου, έχει τις συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες και λόγω ιστορικού ονόματος...

Αυτό το ενδεχόμενο προξενεί μέχρι... αλλεργία στον Βενιζέλο, ο οποίος επιπλέον την κατηγορεί ότι θέλει σταδιακά να τα βρει και με τον ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνοντας στην πράξη τη δική του στρατηγική, που παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στη συνέχιση της συνεργασίας με τη Ν.Δ. και τον Αντ. Σαμαρά!

Διόλου τυχαίο δεν είναι εξάλλου, ότι δημοσιεύματα του Σαββάτου 18 Απριλίου κάνουν λόγο ακόμα και για εκλογική σύμπραξη Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ- Ποταμιού σε περίπτωση πρόωρων εκλογών τον Ιούνη!

Ωστόσο ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στην απέλπιδα προσπάθειά του να εμποδίσει την εκλογή της Φώφης βλέπει ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο στέλεχος στο οποίο να μπορέσει να στηριχθεί.

Οι υποψηφιότητες Κωνσταντινόπουλου και... Χειμωνά θεωρούνται «λίγες».

Αλλά και η υποψηφιότητα Λοβέρδου δεν περπατά. Μάλλον θυμηδία προκαλεί.

Έτσι ο Βενιζέλος και το επιτελείο του αναζητούν απεγνωσμένα εναλλακτική.

Έχουν, μεταξύ άλλων, συζητηθεί η υποψηφιότητα της Εύας Καϊλή (!) ενώ υπάρχει και η πρόταση να στηριχθεί σαν μεταβατικός πρόεδρος ο Κ. Σκανδαλίδης.

Αλλά τις τελευταίες μέρες έχει πέσει η ιδέα να μην παραιτηθεί τελικά ο Βενιζέλος, παρά τις περί του αντιθέτου κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του.

Η ιδέα αυτή έχει πέσει απ' την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ (!), αλλά και ο ίδιος ο Βενιζέλος έχει αρχίσει να το ξανασκέφτεται.

Ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο έχει πληροφορηθεί η Φώφη Γεννηματά, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδρασή της.

Κατά τις πληροφορίες μας, χτες τόνισε σε συνεργάτες της ότι «ο Βαγγέλης έχει δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί, αν κάνει πίσω τότε δεν ξέρω κι εγώ τι θα κάνω»!

Όλα δείχνουν, ότι ο εν εξελίξει νέος εμφύλιος έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά...

Σχετικές ειδήσεις