ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς: Δεν ζητάω εκλογές

Αντώνης Σαμαράς: Δεν ζητάω εκλογές

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δεν επιθυμεί η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στην στην εκπομπή Online του Mega, Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να ζητήσει τώρα εκλογές η Νέα Δημοκρατία, αφού η χώρα οδηγείται στα βράχια. Δήλωσε πως θα ήταν κωμικό να ζητήσει μετά από 3 μήνες εκλογές και σημείωσε πως εάν η κυβέρνηση αλλάξει πολιτική, μπορεί να δώσει νέα προοπτική για τον τόπο.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία, το μεταναστευτικό, τα θέματα τάξης ενώ άσκησε κριτική και για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα Ξηρού διακινδυνεύοντας τις σχέσεις με τις ΗΠΑ που είναι η μόνη δύναμη που υποστηρίζει την χώρα στην διαπραγμάτευση.

«Είμασε σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση κορόιδεψε την κοινωνία , αυτή την στιγμή πρέπει να συγκρουστεί είτε με τους εταίρους είτε με τον εαυτό της»

Είπε ότι η εντολή της κοινωνίας ήταν να αποφύγει το grexit, ωστόσο μετά τις εκλογές υπάρχει ανασφάλεια. «Αν η κυβέρνηση δεν πληρώσει αυτά που οφείλει στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ το ενδεχόμενο grexit επιστρέφει» ανέφερε.

Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επικουρικών συντάξεων προκειμένου να διασωθούν τα επικουρικά ταμεία. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι μετά την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν έχει καταθέσει προτάσεις.

Για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν ήταν αυτό που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και απλά το πλασάρει ως επιτυχία, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει 250 εκατομμύρια, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «καταστρεπτική ομολογία» τη «δημόσια παραδοχή» του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Μάρδα «περί αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων που συνορεύει», όπως είπε, «με την χρεοκοπία».

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του είχε αρνηθεί τη μείωση των μισθών και των κύριων συντάξεων και γι΄ αυτό ήρθε σε σύγκρουση με τους δανειστές. Το μόνο που είχαμε δεχθεί ήταν η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6% στο 13% και η μείωση κατά 4,4%, όπως προβλέπεται στον φετινό προϋπολογισμό, των επικουρικών συντάξεων που, όπως είπε, τη θεωρεί θετκή.

Σε ερώτημα του Twitter το οποίο ανέφερε «πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη που ψηφίσατε την κα Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως «ναι θα έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη», βλέποντας πως κινείται σε αυτό το αξίωμα.

Σε ερώτηση γιατί διάλεξε τον κ. Δήμα ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι κάποιο πρόσωπο της Αριστεράς, ο κ. Σαμαράς αποκάλυψε πως είχε κάνει πρόταση στον κ. Κουβέλη, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Κάνοντας αυτοκριτική για την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «επικοινωνιακό βατερλό» το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και εν γένει της φορολογίας που αυξήθηκε επί των ημερών του. «Εγώ που είμαι ο πλέον ιδεολογικά ταγμένος κατά των φόρων, δεν εξήγησα στον ελληνικό λαό ότι οι φόροι αυτοί ήταν προσωρινοί», ανέφερε, δικαιολογούμενος ότι αυτό συνέβη επειδή πολλοί δεν πλήρωναν.

Αναφερόμενος εσωκομματικά ζητήματα της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως η εκλογική απώλεια ήταν μόλις 1%. Παράλληλα επανέλαβε πως δεν πρόκειται να κάνει δώρο στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα μία εσωστρέφεια μέσα στο κόμμα η οποία ταυτόχρονα θα αποπροσανατολίσει τα ΜΜΕ από τα πραγματικά προβλήματα. Όπως είπε, ο ίδιος κάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να δηλώσουν ποιος έχει πρόβλημα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία και κανείς δεν μίλησε. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός συνεδρίου, αλλά ανέφερε ότι θα γίνει όταν έρθει η ώρα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα τον Δεκέμβριο του 2014, αλλά και στο γεγονός πως δεν έκλεισε η αξιολόγηση από τον Σεπτέμβριο του 2014. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως οι δανειστές μεγάλωναν συνέχεια το δημοσιονομικό κενό και σήκωναν συνέχεια το όριο. Παραδέχθηκε πως και ο ίδιος περίμενε μεγαλύτερη βοήθεια από τους ευρωπαίους ηγέτες, αλλά και εκείνοι κοιτούσαν τα δικά τους συμφέροντα και ειδικά το ΔΝΤ. Μάλιστα, δήλωσε πως στο mail Χαρδούβελη εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, δεν υπήρχε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο.

Για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως δεν έχει έρθει εξώδικο από καμία εταιρεία και πως δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας του κόμματος.

Στο μεταναστευτικό ζήτημα, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως πρέπει να ενεργοποιηθούν τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών. Επίσης σημείωσε πως η Ευρώπη δεν έκανε τη δουλειά της όπως θα έπρεπε σε αυτό το θέμα.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τον κ. Βαρουφάκη δήλωσε πως δημιουργεί συνέχεια εχθρούς κατηγορώντας τον πως με τα «ουάου» δεν βάφονται τα αυγά.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να κάνει debate με τον Αλέξη Τσίπρα για να μάθει και ο ίδιος ποια είναι τα μέτρα που θέλει τελικά να λάβει η κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις