ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Τζιάνι Πιτέλα υποδέχθηκε στο Μαξίμου ο Τσίπρας

Τον Τζιάνι Πιτέλα υποδέχθηκε στο Μαξίμου ο Τσίπρας

Με τον πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή και μέλος του Ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Τζιάνι Πιτέλα, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί του Σαββάτου (23/5).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, τον κ. Πιτέλα για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, μετά και τις εποικοδομητικές επαφές του στη Ρίγα της Λετονίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή εξέφρασε τη στήριξή του στη σκληρή «μάχη» της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς που δίνει η ελληνική πλευρά, ενώ δεν παρέλειψε να δεσμευτεί πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει στην επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνία.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης ήταν καταστροφικά για την Ελλάδα και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι «κατά της λιτότητας» και υπέρ μιας «εναλλακτικής, οικονομικής πολιτικής».

Σχετικές ειδήσεις