ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό - Τσίπρας: Τελειώνουμε, με έντιμη συμφωνία…

Αποκλειστικό - Τσίπρας: Τελειώνουμε, με έντιμη συμφωνία…

Μετά από ένα «πρώτο γύρο» τηλεφωνημάτων κι επαφών που είχε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του απ’ την Αγία Πετρούπολη (σημαντικά τηλεφωνήματα, σε αναμονή της επικοινωνίας του με τον Γιούνκερ), άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο, ενόψει της κρίσιμης Δευτέρας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για άλλη μια φορά μιλώντας στους στενούς συνεργάτες του, ότι «πάμε για λύση».

«Τελειώνουμε, με έντιμη συμφωνία», τόνισε σε συνομιλητή του αποτιμώντας το κλίμα, αν και εξέφρασε κάποιο προβληματισμό για τις μεθοδεύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή που είναι πιθανό να κάνουν εκείνες οι δυνάμεις κι εκείνα τα κέντρα, που θέλουν να τορπιλίσουν τη λύση και την έντιμη συμφωνία.

Δυνάμεις εντός κι εκτός Ελλάδας, όπως υπογράμμισε. Για παράδειγμα, στον πρωθυπουργό και το επιτελείο του προξένησε αλγεινή εντύπωση συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων που επέμενε στη γραμμή ότι επιδίδονται τελεσίγραφα στην ελληνική κυβέρνηση.

«Θέλουν να ενεργοποιήσουμε επιθετικά αντανακλαστικά, αλλά δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι, να επιδείξουμε ψυχραιμία», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης όλες αυτές τις ώρες πυρετωδώς δουλεύουν οι Έλληνες διαπραγματευτές πάνω σε εναλλακτικά σχέδια, εναλλακτικές προτάσεις που ίσως η ελληνική πλευρά χρειαστεί να ρίξει ακόμα και την ύστατη στιγμή στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, εξετάζονται οι εξής εναλλακτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της μη μείωσης των συντάξεων:

1. Κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (πλην βαρέων κι ανθυγιεινών) από 1.1.2016.

2. Αναστολή όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για άνδρες κάτω των 62 ετών και γυναίκες κάτω των 60 μέχρι το 2019.

3. Ένα Ταμείο Ασφάλισης για όλους, με τρεις κύριους κλάδους (μισθωτών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων).

Σχετικές ειδήσεις