ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015: Πυρετώδεις διεργασίες μεταξύ Αθήνας - Βρυξελλών

Δημοψήφισμα 2015: Πυρετώδεις διεργασίες μεταξύ Αθήνας - Βρυξελλών

Σε ετοιμότητα δευτερολέπτου το Μαξίμου - Ισχυρό το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί στις Βρυξέλλες ακόμα και σήμερα, αν υπάρξει κάποια χαραμάδα συνεννόησης με τους δανειστές - Έντονη κινητικότητα και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για επανέναρξη των συνομιλιών και εξεύρεση λύσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, αυτή τη στιγμή γίνονται έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών για την εξεύρεση συμφωνίας έστω την ύστατη ώρα.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου μεταξύ του στενού επιτελείου του πρωθυπουργού και της διαπραγματευτικής ομάδας.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Κομισιόν, Γιουνκέρ, έστειλε νέα βελτιωμένη πρόταση στην οποία περιλαμβάνεται αναφορά και στη ρύθμιση του χρέους.

Όμως, το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι - πάντα κατά τις πληροφορίες - προβλέπεται και η έξοδος του ΔΝΤ απ’ τη συμφωνία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν απο λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε ότι η χώρα μας δεν θα πληρώσει την δόση του ΔΝΤ.

Όλα δείχνουν ότι εξαλλάσσονται δραματικές διαβουλεύσεις με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, με πιθανή εξέλιξη τη σύγκλιση έκτακτου Eurogroup.

Δεν αποκλείεται ο Έλληνας πρωθυπουργός να μεταβεί στις Βρυξέλλες αν χρειαστεί, ενώ στο μέγαρο Μαξίμου τα τηλέφωνα έχουν πάρει... φωτιά. Δεν αποκλείεται ό κ. Τσίπρας να επιδιώξει τηλεφωνικές επικοινωνίες με Μέρκελ και Ολάντ.

Δημοψήφισμα: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Γιουνκέρ, Ντράγκι και Σουλτς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι οι Αλέξης Τσίπρας και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Σε σχετικό tweet η Κομισιόν αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον κ. Γιούνκερ και πως ο δεύτερος του εξήγησε πώς μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης επαφές με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Έτοιμη η νέα πρόταση από την Ελλάδα

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι η ελληνική πρόταση έχει ήδη φτάσει στις Βρυξέλλες και εξετάζεται από τους δανειστές.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η πρόταση ενδέχεται να παρουσιαστεί απόψε το βράδυ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, αν φυσικά γίνουν δεκτές από τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της Ελλάδας δεν περιλαμβάνει το ΔΝΤ.

Την ίδια ώρα και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχει ένα όργιο συσκέψεων έτσι ώστε να βρεθεί λύση

Το Newsbomb.gr παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει συνεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σχετικές ειδήσεις