ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015 - Μέρκελ: Οργή και δυσφορία για τις κινήσεις Τσίπρα

Δημοψήφισμα 2015 - Μέρκελ: Οργή και δυσφορία για τις κινήσεις Τσίπρα

Ακόμη και τώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία του δημοψηφίσματος, οι έξωθεν παρεμβάσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ασκώντας πίεση στους Έλληνες ψηφοφόρους και, κυρίως, υπονομεύοντας για άλλη μία φορά την ελληνική κυβέρνηση και την προσπάθειά της.

«ΟΔΗΓΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ»

Αυτή τη φορά, το περιοδικό Spiegel αποκαλύπτει την έντονη δυσφορία της καγκελαρίου Μέρκελ για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την απόφασή του για δημοψήφισμα.

Όπως αποκαλύπτει το άρθρο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του κόμματός της (CDU) φέρεται να εξομολογήθηκε σε πηγαδάκι την έντονη δυσαρέσκειά της για την κυβέρνηση Τσίπρα: «με αυτήν την κυβέρνηση η Ελλάδα προσπαθεί να μην τηρεί τις αρχές της Ευρώπης. Η κυβέρνηση Τσίπρα παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της συνεργασίας».

Spiegel

Αν και η Άνγκελα Μέρκελ φημίζεται για την ψυχρή αντιμετώπιση των πολιτικών καταστάσεων και την έλλειψη συναισθηματισμού, όπως γράφει το Spiegel, πολλοί από όσους ήταν παρόντες στην σπάνια αυτή εξομολογητική στιγμή εκ μέρους της επιβεβαιώνουν πως η καγκελάριος παραδέχτηκε την απογοήτευσή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό: «η πολιτική Τσίπρα ήταν σκληρή και ιδεολογική. Ο ίδιος αφήνει εν γνώσει του τη χώρα να πέσει πάνω σε τοίχο», φέρεται να είπε.

«Η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να διανοηθεί πώς ένας ηγέτης κατέληξε να να παίζει μια ολόκληρη χώρα στη ρουλέτα. Γι' αυτό μάλιστα ξαφνιάστηκε τόσο από την απόφαση του κ. Τσίπρα να οδηγηθεί σε δημοψήφισμα τηης τελευταίας στιγμής», σημειώνει το Spiegel.

Σχετικές ειδήσεις