ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: Απείλησε με εκλογές ο Τσίπρας για την υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ

Σύνοδος Κορυφής: Απείλησε με εκλογές ο Τσίπρας για την υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ

Σκληρή μάχη δόθηκε στην τετραμερή συνάντηση του Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ για την υπόθεση της μεταφοράς του Ταμείου της ελληνικής περιουσίας στο Λουξεμβρούργο.

Γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής τα πάντα ήταν στον αέρα.

Η ιταμή αξίωση των Γερμανών για μεταφορά της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο ώστε να εκποιηθεί η ελληνική δημόσια περιουσία ή η παρουσία του μεν στην Ελλάδα αλλά με κυριαρχία της Κομισιόν, καθώς και ορισμένες άλλες αξιώσεις που δεν θα μπορούσε να δεχτεί ο Αλ. Τσίπρας, οδήγησε στην τετραμερή (Τσίπρας, Ολάντ, Μέρκελ, Τουσκ με συμμετοχή και του Ευκλ. Τσακαλώτου), ενώ παράλληλα –σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr- ο πρωθυπουργός μέσω συνεργατών του που τον συνοδεύουν ειδοποίησε στην Αθήνα «να είμαστε έτοιμοι για όλα»!

Η συζήτηση, στην τετραμερή, ήταν έντονη, έως και επεισοδιακή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ήταν κάθετα αντίθετος και μάλιστα έφτασε στο σημειο να απειλήσει ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις και θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να προκηρύξει εκλογές.

Κατά τις πληροφορίες μας, συνάντησε τη θερμή στήριξη του Φρ. Ολάντ, ο οποίος απέκρουσε αυτή την ιταμή αξίωση και με πολιτικά και με νομικά επιχειρήματα.

Τελικά αποσύρθηκε απ’ τη Μέρκελ αυτή η αξίωση.

Επίσης αποσύρθηκαν και οι αξιώσεις των δανειστών να καταργηθούν τα πρώτα νομοσχέδια που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε την εξουσία.

Σχετικές ειδήσεις