ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο του γεύματος στο Προεδρικό Μέγαρο (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Το παρασκήνιο του γεύματος στο Προεδρικό Μέγαρο (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ολοκληρώθηκε, λίγο με τις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (24/07/2015), το γεύμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των Πολιτικών Αρχηγών, με την ευκαιρία της 41ης Επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, το οποίο ξεκίνησε περίπου στις 14:20.

Πρώτος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγα λεπτά πριν τις 14:00, ο κ. Αθανάσιος Παφίλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, λόγω της απουσίας του ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα σε περιοδεία στη Σύρο, ο οποίος, μιλώντας με δημοσιογράφους, δήλωσε ότι προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο αποκλειστικά για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπογράψαμε, δεν συμφωνούμε και δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λόγος νέας σύσκεψης Πολιτικών Αρχηγών».

Αμέσως μετά, στις 14:00, προσήλθε στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ακολούθως ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε και μια ενδιαφέρουσα στιχομυθία με τον κ. Μεϊμαράκη, στον οποίο ανέφερε ότι «μαζί σου υπάρχει καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας».

Στη συνέχεια, εισήλθε στην αίθουσα και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σε σύντομη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει αυτοκαθαιρεθεί» και τόνισε ότι αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό πρωτοβουλίες και κινήσεις σχετικά με το θέμα της Προέδρου της Βουλής.

Ακολούθως έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία και κάθισε ανάμεσα στους κ.κ. Μεϊμαράκη και Παφίλη.

Στα επόμενα λεπτά έφθασε και ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, αφού χαιρέτησε τους Πολιτικούς Αρχηγούς και τον κ. Παφίλη, στράφηκε προς τον κ. Θεοδωράκη αναφερόμενος στο μαύρισμά του, για να λάβει την απάντηση από εκείνον ότι «είναι από το σκούτερ».

«Άρα είναι το μαύρισμα της οικοδομής», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Τελευταίος στην αίθουσα εισήλθε, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αφού ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά λόγω της ημέρας, εξήρε τη στάση τους όλο αυτό το διάστημα, υπογραμμίζοντας πως «ό,τι διαφορές και αν υπάρχουν, αποδείξατε όλο αυτό το διάστημα ότι αρθήκατε στο ύψος των περιστάσεων» και αυτό, όπως σημείωσε, το αναγνωρίζει και ο Ελληνικός Λαός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού του γεύματος ήταν λιτό και καλοκαιρινό και περιελάμβανε χταπόδι ξυδάτο, λαυράκι, τούρτα παγωτό και λευκό κρασί.

Σχετικές ειδήσεις