ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Τι έγινε το βράδυ του δημοψηφίσματος

Βαρουφάκης: Τι έγινε το βράδυ του δημοψηφίσματος

Στελέχη της κυβέρνησης πίεζαν, ακόμα και το βράδυ του δημοψηφίσματος, τον Αλέξη Τσίπρα να συνθηκολογήσει με τους δανειστές, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο περιοδικό Monthly, είπε πως παρά το γεγονός ότι στους δρόμους της Αθήνας, επικρατούσε πανηγυρική ατμόσφαιρα, στο μέγαρο Μαξίμου υπήρχε προβληματισμός για τη διαχείριση του «όχι».

Όπως πρόσθεσε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έμοιαζε αποθαρρυμένος. « Ηταν μία μεγάλη νίκη, αλλά δεν μπορούσε να τη χειριστεί. Ηξερε ότι το υπουργικό του συμβούλιο δεν μπορούσε να τη χειριστεί», ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης.

Μάλιστα, σημείωσε ότι στελέχη της κυβέρνησης τον πίεζαν να συμβιβαστεί.

Ο κ. Βαρουφάκης, αφού διευκρινίζει πως ούτε ο ίδιος, ούτε ο κ. Τσίπρας ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σημειώνει ότι ο ίδιος είπε στον πρωθυπουργό ότι θα αποχωρήσει, αν επιλέξει να υποχωρήσει.

«Ο Τσίπρας με κοίταξε και μου είπε ''Συνειδητοποιείς ότι δεν πρόκειται ποτέ να δώσουν μία συμφωνία σε εμένα και εσένα. Θέλουν να μας ξεφορτωθούν''», τονίζει.

«Ήταν σαφώς λυπημένος. Του απάντησα ότι διαφωνώ με την επιλογή αλλά δεν θα τον υπονομεύσω», συμπληρώνει. Πρόσθεσε δε ότι γύρισε σπίτι του και κάθισε να γράψει την παραίτησή του.

Σχετικές ειδήσεις