ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλείδωσαν» οι εκλογές - Πιθανότερη ημερομηνία η 20ή Σεπτεμβρίου

«Κλείδωσαν» οι εκλογές - Πιθανότερη ημερομηνία η 20ή Σεπτεμβρίου

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις - Απόλυτη επιβεβαίωση του newsbomb.gr -Απόψε αναμένεται η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και μέχρι τη Δευτέρα η υπηρεσιακή κυβέρνηση - Φαίνεται να «κλειδώνει» η 20η Σεπτεμβρίου για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών - Έντονες ζυμώσεις και στην Αριστερή Πλατφόρμα για τη στάση που θα κρατήσει μετά την προκήρυξη των εκλογών - Την Παρασκευή συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση προσφυγή στις κάλπες έβγαλε η πολύωρη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, στη Βουλή που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης (20/08/2015). Μάλιστα το Reuters επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος ανέφερε στο πρακτορείο ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η ημερομηνία των εκλογών δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, αν και το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Πάντως ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ με βάση τους σχεδιασμούς, οι εξελίξεις πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτατες διαδικασίες για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει μήνυμα στο λαό στις 20:00 το βράδυ εξηγώντας την απόφαση του για προσφυγή στις κάλπες.

Μάλιστα, όπως πρώτο το Newsbomb.gr (Διαβάστε εδώ). αποκάλυψε, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίο θα υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης.

Αποχωρώντας από τη Βουλή ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου και αυτή την ώρα έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Να σημειώσουμε ότι το Μαξίμου επιθυμεί τη σύσταση υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου.

Επίσης, θολό παραμένει μέχρι αυτή την ώρα το τοπίο γύρω από τις διερευνητικές εντολές, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια είναι η θέση των Θεσμών στην απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Οι διεργασίες για τις πρόωρες εκλογές ξεκίνησαν σήμερα 20/08/2015 όταν ο Νίκος Παππάς μετέβει το πρωί στον ΠτΔ προκειμένου να μεταφέρει στον κ. Παυλόπουλο τις προθέσεις του πρωθυπουργού και να συζητηθούν οι λεπτομέρειες. Τη συνάντηση αυτή αποκάλυψε αμέσως το Newsbomb.gr με αποκλειστικό ρεπορτάζ (Διαβάστε εδώ).

Αριστερή Πλατφόρμα: Άρον - άρον εκλογές; Τι φοβάται η κυβέρνηση;

Στο μεταξύ, την περαιτέρω στάση τους καθορίζουν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας έπειτα από τις πληροφορίες για τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (20/08/2015), έφτασε στη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο κτήριο της Βουλής παρέπεμψε στην κυβέρνηση για τις αποφάσεις, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα, ενώ σε ερώτηση εάν η Πλατφόρμα θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, απάντησε πως «θα τα δούμε όλα». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Αριστερής Πλατφόρμας και περιμένουν το διάγγελμα του πρωθυπουργού για να καθορίσουν τη στάση τους.

Αργά το βράδυ εξάλλου, τα στελέχη της πλατφόρμας αναμένεται να ξανασυνεδριάσουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Παράλληλα, η ιστοσελίδα Iskra που απηχεί τις απόψεις της πλευράς Λαφαζάνη, στηλιτεύει την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να προχωρήσει σε εκλογές, ενώ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι βρίσκεται σε πανικό.

Δείτε αναλυτικά το κείμενο:

ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ; ΓΙΑΤΙ ; ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;

Εκλογές εξπρές φαίνεται να εξαγγέλλει αυγουστιάτικα και σε χρόνο τριών εβδομάδων η κυβέρνηση. Ουδέποτε θα έχει συμβεί ξανά στα χρονικά της χώρας μια τέτοια ταχύτητα εκλογών και μάλιστα μέσα σε θερινή περίοδο.

Το ερώτημα είναι : Γιατί αυτή η επίσπευση ; Ποιος ο λόγος της ;

Ποτέ κανένας δεν προσφεύγει στις εκλογές χωρίς να δίνει τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης του λαού, αν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι να θέλει να αποφύγει τη λαϊκή ενημέρωση.

Γιατί εκλογές ; Και γιατί εκλογές Αυγουστιάτικα σε χρόνο ρεκόρ, κάτι που δεν έχει ματαγίνει στον τόπο ;
Ο λόγος είναι απλός και αυτονόητος.

Η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία. Τρέμει η κυβέρνηση τις βαρύτατες συνέπειες κάθε μέρας που περνάει με τις οδυνηρές επιπτώσεις των μνημονίων να γίνονται αισθητές από το λαό. Η κυβέρνηση θέλει να πάνε στις κάλπες οι πολίτες πριν προλάβουν να ενημερωθούν για το σύνολο των μέτρων του τρίτου μνημονίου και κυρίως πριν νιώσουν στην καθημερινότητα τους τα νέα επαχθή βάρη.

Υπάρχει , όμως, και ένας πρόσθετος και καθόλου αμελητέος λόγος.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάει άρον- άρον αυγουστιάτικα στις εκλογές για να απαλλαγεί από τα βαρίδια του «ΟΧΙ» και για να αιφνιδιάσει την «Αριστερή Πλατφόρμα» ώστε να μην προλάβει να ετοιμαστεί για εκλογική αναμέτρηση.

Η κυβέρνηση θέλει να σβήσει άρον –άρον το «ΟΧΙ» από τον πολιτικό χάρτη. Το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος και το «ΟΧΙ» στα μνημόνια, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συνεπής αριστερός, προοδευτικός, πατριωτικός , δημοκρατικός κόσμος έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη για την κυβέρνηση.

Κάποιοι στου Μαξίμου λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο ελληνικός λαός δεν ξέχασε το «ΟΧΙ». Δεν είναι διατεθειμένος να ζει εξανδραποδισμένος σε μια χώρα που ζει κάτω από τη μπότα ενός νεοαποικιακού καθεστώτος. Το «ΟΧΙ» δεν ηττήθηκε. Θα έχει πολιτική έκφραση και θα νικήσει. Ο αγώνας συνεχίζεται και αν γίνουν εκλογές έστω με πραξικοπηματικούς όρους, αυτές θα είναι ένας πρώτος σταθμός για την ανεξάρτητη , προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας συνεχίζει τον τζόγο

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις πληροφορίες για προκήρυξη εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τον ‘’τζόγο’’ με τη χώρα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα απραξίας, έλλειψης σχεδίου και αναποφασιστικότητας, στοιχίζει ακριβά στους Έλληνες πολίτες» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

Αυτή η ανικανότητα είναι που οδήγησε στη χαοτική κατάσταση με το προσφυγικό, τα capital controls, στην παντελή έλλειψη προετοιμασίας για το άνοιγμα των σχολείων, στην πρωτοφανή έλλειψη αναλώσιμων στα νοσοκομεία, στην περικοπή των συντάξεων με ευθύνη τους, στην φοροεπιδρομή των αγροτών. Όλα αυτά δηλαδή που πληρώνει καθημερινά ο λαός μας.
«Αφού οδήγησαν στο σκληρότερο Μνημόνιο, τώρα αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά και φοβούνται να κυβερνήσουν. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή πολιτικής» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις