Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστίνα Τρεμόντι: Αυτή είναι η κοκκινομάλλα ακτιβίστρια στο Επικρατείας των ΑΝΕΛ (pics+vid)

Newsbomb

Μία έκπληξη έκρυβε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι η γεννημένη στις ΗΠΑ, Χριστίνα Τρεμόντι.

Η 25χρονη Χριστίνα Τρεμόντι είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του "Έδωσα φακελάκι" (edosafakelaki.org), της ιστοσελίδας που συγκεντρώνει περιπτώσεις ανθρώπων που έφτασαν στο σημείο να δώσουν χρήματα για να καταφέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.

H ιστοσελίδα έχει συγκεντρώσει 1.854 ανώνυμες ιστορίες διαφθοράς με ποσά που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιδέα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας "ξεκίνησε από μια δική μου εμπειρία" είχε δηλώσει σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Καθημερινή. "Εκείνο το βράδυ που χρειάστηκε να πάμε τον παππού μου στο νοσοκομείο. 'Ηταν ένας περήφανος άνθρωπος, ανάπηρος πολέμου από 20 χρονών. Στα ενενήντα του πια είχε καρκίνο. Εκείνο το βράδυ ήταν τραγικό, αιμορραγούσε ασταμάτητα. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Φτάσαμε, φαντάζεστε σε τι κατάσταση, κι ακούσαμε αυτά, τα γνωστά: "δεν έχουμε κρεβάτι, δεν έχουμε γιατρό, αν βοηθούσατε κι εσείς λίγο". Κι εγώ σκέφτηκα πως ο άνθρωπος έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα, και τώρα πια που γέρασε, να τι εισπράττει απ' τη χώρα του".

Μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ πριν από μερικά χρόνια πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Αμερική για σπουδές. Μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο Yale, εργάστηκε στη Νέα Υόρκη σε ΜΚΟ και εταιρίες, αλλά και το τμήμα μάρκετινγκ της L'Oreal.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τους Sponsors for Educational Opportunity (Χορηγούς για Εκπαιδευτική Ευκαιρία), προετοιμάζοντας φοιτητές χαμηλού εισοδήματος για να αντιμετωπίσουν τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά συνέδρια ως συντονίστρια ή ομιλήτρια, παρουσιάζοντας θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση, Συνεντεύξεις και άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" και στον "Guardian".