ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χτύπημα Μπαλτάκου στα «τζάκια» και τους «μηχανισμούς» της ΝΔ

Χτύπημα Μπαλτάκου στα «τζάκια» και τους «μηχανισμούς» της ΝΔ

Ηχηρότατη παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας από το κομματικό στέλεχος και πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος με αποκλειστική δήλωσή του στο Newsbomb.gr, αφαιρεί –ουσιαστικά- το δικαίωμα του… μονοπωλίου από Καραμανλή, Μητσοτάκη, Σαμαρά και Μεϊμαράκη που θεωρούν ότι τους ανήκει, ως προς τον καθορισμό των υποψηφίων προέδρων.

Ο κ. Μπαλτάκος με μια δήλωση που δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας, καθώς στηρίζεται σε όσα προβλέπει ρητά το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει πως τα μέλη του κόμματος που έχουν το δικαίωμα υπογραφής για την έγκριση των υποψηφιοτήτων, δεν περιορίζονται από πουθενά ώστε αυτή η υπογραφή να είναι μοναδική.

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ταπεινωτικό για τους υποψηφίους το κυνήγι των υπογραφών και στέλνει σαφές μήνυμα στη βάση της παράταξης και τα… ηγετικά της στελέχη, λέγοντας ότι οι υπογραφές προβλέπονται για να μην μπορεί ο κάθε τυχαίος και περαστικός να γελοιοποιεί την εκλογή Προέδρου του κόμματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μπαλτάκος, μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr.

«Για να σταματήσει το ταπεινωτικό για τους υποψήφιους κυνήγι των υπογραφών, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι οι υπογραφές αυτές προβλέπονται για να μη μπορεί ο κάθε τυχαίος και περαστικός να γελοιοποιεί την εκλογή Προέδρου της Ν.Δ.

Δεν είναι υπογραφές υποστήριξης, αλλά τυπικής νομιμοποίησης και κομματικής αποδοχής.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής μπορεί να υπογράψει για δύο ή περισσότερους υποψήφιους, όχι μόνο για έναν. Τέτοιος περιορισμός ούτε υπάρχει στο Καταστατικό, ούτε θα ήταν λογικό να υπάρχει.

Άλλωστε, αν συνέβαινε το αντίθετο, τα ''τζάκια'' και οι ''μηχανισμοί'' θα ήλεγχαν για πάντα ένα κόμμα λαϊκό και πολυσυλλεκτικό, αποκλείοντας τους μη αποδεκτούς στην ''νομενκλατούρα'' της ΝΔ υποψήφιους».

Σχετικές ειδήσεις