ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματικές δηλώσεις: Τι θα πει ο Τσίπρας τη Δευτέρα (5/10/2015) στη Βουλή

Προγραμματικές δηλώσεις: Τι θα πει ο Τσίπρας τη Δευτέρα (5/10/2015) στη Βουλή

Μικρό το καλάθι του πρωθυπουργού για τις προγραμματικές που ξεκινούν τη Δευτέρα με την ομιλία του Τσίπρα - Πάταξη της διαφθοράς και παράλληλο πρόγραμμα είναι τα σημεία που θα σταθεί - «Ο λαός μας δικαίωσε. Δικαίωσε τον αγώνα που δώσαμε», τόνισε σήμερα Σάββατο 3/10/2015 ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών δεν αφήνουν στον Αλέξη Τσίπρα περιθώρια ελιγμών στο κυβερνητικό έργο.

Προκειμένου να δικαιολογήσει τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας ο κ. Τσίπρας αναμένεται να υπερτονίσει την ανάγκη τήρισης του προγράμματος προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να αποφευχθεί το κούρεμα των καταθέσεων και η μεγάλη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Την ίδια ώρα, θα δώσει μεγάλη έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής αφού επικοινωνιακά είναι μια υπόσχεση που... πουλάει ακόμα.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας από τους λόγους που επανεξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ήταν ακριβώς αυτός.

Πάνω σε αυτόν τον καμβά, των αλλαγών που θα γίνουν για την πάταξη του μαύρου χρήματος και τον επαναπροσδιορισμό του ΕΣΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα εισάγει ένα νέο όρο: το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ θα ισχυριστεί ότι παράλληλα με τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, η ελληνική κυβέρνηση θα τρέξει ένα άλλο δικό της πρόγραμμα το οποίο θα ανακουφίσει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και θα κινείται στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας.

Άλλωστε όπως τόνισε στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι η κυβέρνησή του έχει ορίζοντα τετραετίας.

«Δικαίωσε ο ελληνικός λαός τη δύσκολη μάχη που δώσαμε. Δικαίωσε όμως και τον συμβιβασμό που κάναμε», είπε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να πετύχει το στόχο της να αλλάξει την Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση έχει πλέον καθαρά προοπτική τετραετίας παρά τα σχέδια που έχει εναντίον του η ολιγαρχία.

«Γνωρίζω ότι οι σχεδιασμοί της ολιγαρχίας θα είναι απέναντι μας σε αυτή την προσπάθεια. Όμως γνωρίζουν ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει» είπε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι στόχος είναι η πάταξη της διαφθοράς και η εκμετάλλευση των δημόσιων κονδυλίων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η διαπραγμάτευση για το χρέος θα ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους και επανέλαβε ότι το πρόβλημα του χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά διεθνές. «Ο στόχος των επαφών μας στις ΗΠΑ ήταν η γνωστοποίηση του θέματος του χρέους», πρόσθεσε.

«Θα προχωρήσουμε στην διαπραγμάτευση με ανοιχτά χαρτιά και ξεκάθαρες κουβέντες. Το ζήτημα του χρέους δεν είναι απλά θέμα αριθμητικής. Η επίλυση του θα φέρει την ανάπτυξη στην χώρα», είπε ο πρωθυπουργός και άφησε αιχμές εναντίον της ΝΔ ότι επί των ημερών της δεν έγινε απολύτως τίποτα για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και για το ζήτημα του χρέους.

Για το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση άνοιξε το θέμα του προσφυγικού... στο παρασκήνιο.

«Η παγκόσμια κοινότητα καλείται να βάλει ένα τέλος στο θέμα του προσφυγικού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή την αντίληψη τοποθετηθήκαμε στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ και με αυτή σκοπεύουμε να πορευθούμε στο μέλλον. Επιδιώκουμε κάθε μέρα να βελτιώνουμε την κατάσταση, να δίνουμε βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε εξαιρετικά εποικοδομητικές τις επαφές στην Αμερική.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «πρέπει να βάλουμε μπροστά την εφαρμογή του προγράμματος που αφορά το δικό μας όραμα: Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, να προχωρήσουμε σε ένα δίκαιο και σταθερό φοροολογικό σύστημα, να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ σε νέα κατευθυνση με εστίαση στους νέους επιστήμονες και τις καινοτόμες επιχειρήσεις, να σταματήσουμε τα καθεστώτα γαλέρας σε εργασιακούς χώρους, να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, να βάλουμε τέλος στην αναξιοκρατία, να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να κάνουμε τις μεγάλες τομές στο εκπαιδευτικό σύστημα».

Στόχος, είπε, είναι να βγουμε το συντομότερο από την επιτροπεία και να βγούμε στις αγορές.

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος, σημείωσε ότι «έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό όσο και δύσκολο όμως έργο, να υλοποιήσουμε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, όμως παράλληλα πρέπει να διαπραγματευτούμε τα ανοιχτά της σημεία, ώστε να διασφαλίσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, να βρούμε τα ισοδύναμα για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρισα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ».

Διαβάστε επίσης:

Ο ελληνικός λαός θα αναζητήσει άμεσα κάτι καινούργιο...

Σχετικές ειδήσεις