ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίτσης: Ο Φίλης έχει δίκιο για τις «πενταροδεκάρες»

Κυρίτσης: Ο Φίλης έχει δίκιο για τις «πενταροδεκάρες»

Στο πλευρό του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, «ακουμπά» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, για τις δηλώσεις περί «πενταροδεκάρων» για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Επί της ουσίας ο Γιώργος Κυρίτσης δε φαίνεται να διαφωνεί με την τηλεοπτική δήλωση του Νίκου Φίλη η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων: «Ο Φίλης έχει δίκιο, αλλά επειδή είναι έμπειρος δημοσιογράφος, ή τουλάχιστον μέχρι πριν από έξι μήνες, έπρεπε να ξέρει ότι μερικές φράσεις πρέπει να τις λες πιο κάπως».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το ανέλυσε κιόλας λέγοντας πως: «Θα ήμουν πολύ πιο προσεκτικός με τις διατυπώσεις για τον απλούστατο λόγο ότι ένα ποσοστό των ανθρώπων που αναγκάζονται να καταβάλλουν αυτά τα χρήματα, είτε είναι είκοσι, είτε είναι σαράντα, είτε είναι μέχρι ογδόντα ευρώ –νομίζω- τον μήνα, είναι κόσμος από τον οποίο θα λείψουν από τον οικογενειακό προγραμματισμό. Αρα αυτό είναι ένα θέμα. Από κει και πέρα υπάρχει η εικόνα και δεν νομίζω ότι είναι λανθασμένη, ότι ο περισσότερος κόσμος που κάνει αυτή την επιλογή μπορεί, οριακά έστω, να την επωμιστεί. Μακάρι το πρόβλημά μας να ήταν αυτό».

Σχετικές ειδήσεις