ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάκης Μπαλτάκος: Η κυβέρνηση της αριστεράς να επιδοτεί την ανεργία;

Τάκης Μπαλτάκος: Η κυβέρνηση της αριστεράς να επιδοτεί την ανεργία;

«Κεραυνοί» του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου για τη στρεβλή πρακτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. και η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια χιλιάδες οικογένειες στην ανεργία και στην ανέχεια. Ο κ. Μπαλτάκος σημειώνει πώς η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου «ακυρώνει» το σύνθημα της ίδιας της αριστεράς: «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία».

Κυβέρνηση και δανειστές οδηγούν σε θάνατο την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και τις 11.000 οικογένειες εργαζομένων που ζουν από την παραγωγή φαρμάκου. Ο μαρασμός και η πτώχευση της ελληνικής επιχειρηματικότητας περιγράφεται μέσα σε μια φράση που χρησιμοποίησε σε συνέντευξή του ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν νομικός σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Τάκης Μπαλτάκος:

«Είναι αριστερή κυβέρνηση αυτή; Επιδοτούμε τη δουλειά ή την ανεργία; Η κακή Δεξιά τι χειρότερο έκανε; Να φτωχύνουν οι Έλληνες βιομήχανοι για να πλουτίσουν οι Λιθουανοί; Να φτωχύνουν οι Έλληνες βιομήχανοι για να πλουτίσουν – περαιτέρω- οι ξένοι;» σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παρασκήνιο.

Συνεχίζοντας ο κ. Μπαλτάκος τονίζει ότι «η κυβέρνηση των πρώην αντιμνημονιακών για να χαμηλώσει – δήθεν – η τιμή του φαρμάκου, αποδέχεται την υποκατάσδταση των εγχώρια παραγομένων φαρμάκων με εισαγώμενα, οδηγώντας έτσι την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε μαρασμό και πτώχευση».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας περιγράφεται πλήρως το δυσμενές τοπίο που δημιουργούν οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών που συντρίβουν ένα κλάδο ο οποίος συνεισφέρει πάνω από 2,8 δις. ευρώ ετησίως στο ΑΕΠ της χώρας και αποτελεί παράδειγμα για άλλες χώρες του δυτικού κόσμου.

«Αφού δεν παράγουμε τίποτα πώς να μην πτωχεύσουμε, ακούς να λένε δεξιά κι αριστερά. Σωστό είναι αυτό. Μόνο με τουρισμό και ναυτιλία η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει. Χρειάζεται πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγή. Χρειάζεται βιομηχανία. Κάποια βιομηχανική παραγωγή έχουμε, βέβαια, αλλά όχι για πολύ καιρό ακόμα. Η τρόικα φροντίζει για αυτό και οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. υπακούουν» δηλώνει με νόημα στο Παρασκήνιο ο κ. Τάκης Μπαλτάκος.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας φιλοξενούνται και οι δηλώσεις που έκανε από το βήμα της Βουλής την περασμένη εβδομάδα ο προέδρος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο κατ' εντολή της τρόικας και του Τζουζέπε Καρόνε», αλλά και αποσπάσματα από αρθρογραφία του αντιπροέδρου της φαρμακοβιομηχανίας ELPEN και προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρου Τρύφων, ο οποίος τονίζει ότι η εφαρμογή του συστήματος τιμολόγησης οδηγεί απροκάλυπτα στη μαζική και ανεξέλεγκτη είσοδο γενοσήμων από τρίτες χώρες και στην κυριαρχία ακριβών εισαγώμενων πρωτότυπων φαρμάκων.

Σχετικές ειδήσεις