ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρακιντζής: Δε νιώθω έκπτωτος σαν τον «μεγαλειότατο»!

Ρακιντζής: Δε νιώθω έκπτωτος σαν τον «μεγαλειότατο»!

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής περνά στην αντεπίθεση μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε πως είναι… έκπτωτος και επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτική ηγεσία.

«Ούτε έκπτωτος σαν τον "μεγαλειότατο" ή το μητροπολίτη νιώθω, ούτε τίποτα άλλο. Καμία απόφασή μου δεν ακυρώνεται, καμία δεν μπορεί να προσβληθεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, μιλώντας στον Alpha 989.

Με αυτό το σχόλιο θέλησε να τοποθετηθεί για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε πως είναι έκπτωτος από το 2009 οπότε και είχε λήξει η θητεία του ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

«Αυτό έγινε σίριαλ χωρίς λόγο», υποστήριξε ο Λέανδρος Ρακιντζής επισημαίνοντας πως: «Το 99% της δουλειάς μου είναι προπαρασκευαστική, οι αποφάσεις μου μπορούν να προσβληθούν μόνο εντός 60 ημερών».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 για τη μη αντικατάστασή του από το 2009, επέρριψε τις ευθύνες στην πολιτική ηγεσία που δεν προέβη στις δέουσες ενέργειες.

«Λέω σε όλους τους υπουργούς ότι έχει λήξει η θητεία μου. Δεν μπορώ να τα παρατήσω αν δεν με αντικαταστήσουν. Δεν προβλέπεται αντικαταστάτης ή αναπληρωτής μου. Είναι θέμα πολιτικό, δεν είναι δικό μου», ξεκαθάρισε ο Λέανδρος Ρακιντζής.

Σχετικές ειδήσεις