ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πούτιν προς Παυλόπουλο: Η Ρωσία έχει ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα (photos)

Πούτιν προς Παυλόπουλο: Η Ρωσία έχει ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα (photos)

«Η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς». Αυτό δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (15/01/2016) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην προεδρική κατοικία Νόβο - Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας.

Δείτε πιο πάνω στην photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από τη συνάντηση των δύο πολιτικών

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι «η Ελλάδα, θεωρεί καθοριστική τη συμβολή του ρωσικού κράτους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος».

«Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, με έμφαση ότι «οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες».

Εξάλλου, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 και κάλεσε τον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα. Τόνισε, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος - Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες.

Ανταπαντώντας ο κ.Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας - Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη πιο στενές τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία να εμπεδωθεί η ειρήνη και να υπερασπιστεί ο άνθρωπος, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σχετικές ειδήσεις