ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία στη συνάντηση Τσίπρα – Ντράγκι – «Θα έχουμε συμφωνία»

Αισιοδοξία στη συνάντηση Τσίπρα – Ντράγκι – «Θα έχουμε συμφωνία»

Βελτιωμένη χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή», δήλωσε ο Μ. Ντράγκι, από το Νταβός, τονίζοντας όμως πως το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να είναι βιώσιμο.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι θα βρεθεί συμφωνία ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Παράλληλα, ο ίδιος σχολίασε πως υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη χρηματοοοικονομική νομοθεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και συζητήθηκε η πορεία του ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων.

Όπως σημειώνεται, υπήρξε απόλυτη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής της ΕΚΤ στην εκτίμηση ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Σχετικές ειδήσεις