ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Δεν τέθηκε θέμα μείωσης των συντάξεων

Μαξίμου: Δεν τέθηκε θέμα μείωσης των συντάξεων

Πηγές του Μαξίμου αναφορικά με τη σημερινή (σσ 02/02) συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως δεν τέθηκε θέμα για μείωση συντάξεων.

«Η διαπραγμάτευση, ωστόσο, θα είναι σκληρή» ανέφερε η ίδια πηγή, «για τα θέματα που είναι ανοιχτά στις συζητήσεις με τους θεσμούς».

Συνεχίζεται την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου η συζήτηση για το κόκκινα δάνεια μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών

Την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια.

Η σημερινή συνάντηση με θέμα την παράταση της προστασίας που υπάρχει για τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας καθώς και για τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως τις 15 Μαρτίου 2016, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου.

«Θέση της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η οριζόντια εξαίρεση όλων των κόκκινων δανείων που έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία ενώ γίνεται συζήτηση με τους θεσμούς και για μικρές βελτιώσεις στο νόμο Δένδια, ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μετά το τέλος της συνάντησης ενώ σχολίασε ότι θα δοθεί η παράταση που ζητάει η κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις