ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Βουλή μηνυτήρια αναφορά πολίτη κατά Τσίπρα

Στην Βουλή μηνυτήρια αναφορά πολίτη κατά Τσίπρα

Στη Βουλή διαβιβάστηκε μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει πολίτης σε βάρος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων της χώρας σε κοινοπραξία γερμανικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με το μηνυτή, η μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων σε συνδυασμό με διαφόρους αρνητικές παραμέτρους, όπως είναι η εκμετάλλευση τους προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για τη μείωση του χρέους, παραβιάζει τόσο τις επιταγές του Συντάγματος (άρθρο 106) για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, όσο και τις διατάξεις εκείνες του Ποινικού Κώδικα (άρθρο151 Π.Κ.) για την κατάχρηση πληρεξουσιότητας όταν το κράτος ζημιώνεται από εκπρόσωπό του.

Σε άλλο σημείο τονίζει ότι η προνομιακή παραχώρηση των 14 αεροδρομίων έγινε σε ευτελές τίμημα, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον η δεκαπλάσια, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης κάθε έτος τουριστικής κίνησης στη χώρα μας. Επιπλέον ο μηνυτής κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι παραβίασε την εντολή εμπιστοσύνης που του έδωσε ο Ελληνικός λαός, όταν εκδήλωσε την προτίμησή του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και παράλληλα παραβίασε το Σύνταγμα, καθώς με κακοβουλία και ιδιοτέλεια, η υπεροχή του «όχι» μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο «ναι».

Σχετικές ειδήσεις